Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ritka ételt kaptak a gyerekek egy magyar iskola menzáján

Szép fokozatossággal, de Magyarországon is egyre több helyen kapható a húsmentes hús. Egy budapesti iskolában 265 gyerek borsófehérjéből készült húst kapott ebédre. 
Bár egyes éttermekben már régebben bemutatkozott a borsóproteinből készült húsmentes hús, eddig elképzelhetetlennek tűnt, hogy egyszer egy magyar iskolában is húsmentes húsból készült bolognai spagettit szolgáljanak fel a gyerekeknek. 
 
Az Új Budai Alma Mater Általános Iskola ésa Food Control cégcsoport együttműködése által 265 gyermek kapott húsmentes bolognai spagettit ebédre. A két intézmény közös célja, hogy megismertesse a gyerekekkel a növényi fehérje alapú húsmentes húsokat – derül ki a Foodcontrol.hu írásából. 
 
 
„Iskolánk évek óta keresi a lehetőséget, hogyan tudnánk a gyermekek egészséges élelmiszerekkel kapcsolatos ismereteit szélesíteni. Napjainkban már elengedhetetlen, hogy a magas tápérték és ízletes fogások biztosítása mellett az élelmiszerek előállításával kapcsolatos káros környezeti hatásokat is csökkentsük, ezért fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek megismerjék az új típusú “zöldebb” élelmiszerekből készült fogásokat” – nyilatkozta az internetes oldalnak az iskola igazgatója, Giczi Balázsné Parditka Orsolya.
 
mint kiderült, a bolognai szósz nem tartalmazott semmilyen allergén anyagot, a gyerekek pedig – akik az étkezés végén nyilváníthatták ki véleményüket – 91%-ban teljesen elégedettek voltak a borsófehérjéből készült bolognai spagettivel. 
 
Tóth András, a fejlesztési projekt vezetője elmondta: „távolról sem célunk a húsfogyasztás ellen nevelni a gyermekeket, ugyanakkor felelősségünk, hogy táplálkozásunkat elmozdítsuk a fenntarthatóság irányába és gyermekeinket megismertessük új, magas minőségű élelmiszerekkel”. 
 
A CREAVEG húsanalóg termékek a SoReCa Kft, a Food Control cégcsoport és a KSERIS Tudástranszfer Nonprofit Kft. 100%-ban hazai, közös fejlesztése, mely idén októberben elnyerte az Európai Unió Horizon 2020 kutatási programjának kiválósági minősítését.
 

Ez is érdekelhet:

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!