Ajándékok a konyhából

Nincs kedvesebb ajándék a saját készítésű meglepetéseknél. Ha te is így gondolod, vesd be magad a konyhába, és készítsd el előre a karácsonyi csomagokat! Az ötleteket mi adjuk.

Csupa olyan gasztroajándékot mutatunk, amelyek jóval az ünnepek előtt elkészíthetők, sőt legtöbbjüknek neki is kell állni, hogy aztán karácsonykor megörvendeztethesd vele szeretteid, barátaid. Lássuk csak, kinek mit ajánlunk!

Édesszájúaknak

Tökéletes ajándék lehet számukra egy üvegcse ízesített cukor vagy egy különleges szirup. A csokoládéimádókat lepd meg egy tábla házilag felturbózott csokival vagy egy pálcás verzióval, amiből pillanatok alatt isteni forró kortyolgatnivaló varázsolható. A csokiba mártott kandírozott gyümölcs szintén telitalálat lehet az édes ízek kedvelőinek, ahogy egy csinosan becsomagolt birsalmasajt is.

Imádjuk a kuglófot! >>

Ínyenceknek

Nyűgözd le gourmet rokonaid, barátaid egy gusztusos üvegbe töltött, házi készítésű fűszerolajjal. Hogy milyen ízeket kombinálsz, rajtad múlik: használhatsz egyszerre csak egyféle ízesítőt vagy többféle fűszerrel is feldobhatod az ajándékba szánt pikáns olajat.

Lekvárrajongóknak

Tévedés azt gondolni, hogy lekvárok csak nyáron készülhetnek. Télvíz idején is jónéhány gyümölcsből (zöldségből) kerülhetnek az üvegekbe dzsemek. Lekvárfogyasztóknak igazi különlegesség lehet egy „téli” lekvár, persze a nyáron eltett finomságokból is ajándékozhatsz karácsonyra, ilyenkor van a legkönnyebb dolgod: nem kell mást tenni, mint ünnepi díszbe öltöztetni az üveget.

SZ

A kedvenc forró italod árulkodik rólad! >>

Felnőtteknek ajánljuk

A likőrök, házi készítésű alkoholos italok a karácsonyi hangulat kellékei, emellett kedves gasztroajándékok is. Szerezz be hozzájuk alkalomhoz illő, gyönyörű üvegeket, és már csak választanod kell a számtalan recept közül.

Likőrreceptekért kattints a képre!

{ GALÉRIA = title:%C3%9Cnnepi%20lik%C5%91r%C3%B6k%20kar%C3%A1csonyra, 0,1,2,3,4,5,6,7,8 }

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!