Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás cukor

Levendulás cukor
Levendulás cukor
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a levendulát! A hatalmas, ringatózó provence-i levendulamezőket juttatja eszembe.
Franciaországban láttam, hogy ezzel a technikával könnyen megőrizhetjük a levendula finom aromáját.

A dekoratív kis üveg sokáig a konyha dísze lehet, amiből télen elővarázsolhatjuk a nyár kellemes illatát.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Kedves ötlet ajándéknak is!

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot és a levendulavirágot tetszés szerint az üvegbe rétegezzük, pár napra lefedjük egy kis gézdarabbal, majd légmentesen lezárjuk az üveget legalább 2-3 hétre (minél tovább hagyjuk, annál intenzívebb levendula íze lesz a cukornak).
  2. Felhasználás előtt ledaráljuk az üveg tartalmát, gyönyörű lilás színű porcukrot kapunk, amivel igazán különlegessé varázsolhatjuk süteményeinket, teánkat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 9 473
elküldve: 4
receptkönyvben: 210
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: télire, befőtt, kompót

egyéb elnevezések

levendulás kristálycukor, cukor, levendulavirággal, levendulavirágos cukor

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

trópusi fóka
trópusi fóka Sun, 2016-10-16 00:59

Csak szólok, hogy a (finomított) cukor méreg, az emberiség egyik legfőbb gyilkosa.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-07-22 19:43

Kedves Mignon!

Köszönöm, elkészítve, mesés, majd ősz-tél előhozza a fantasztikus mostani nyár emlékeit...:)

Több üveggel :D

Köszönöm.:)

Éva-Anyóca

ejiku
Maria. / ejiku Tue, 2012-10-16 11:35

Szia Mignon!
Elkészítettem ezt a cukrot,még nem daráltam le,de már most finom az illata.Köszi a receptet,Maria.

65
cukor 20 dkg
levendula 20 db