Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

85 évesen lefutni a maratont? Ez a hölgy nem ismer lehetetlent

Ginette Bedard 85 évesen minden nap több kilométert fut, 2018 novemberében pedig alig több mint 6 óra alatt teljesítette a New York City maratont, lekörözve 3000 futótársát.

A 2018-as New York City maraton legidősebb résztvevője, Ginette Bedard, a közel 53 ezer résztvevőből 3 000-nél gyorsabban teljesítette a távot, és 26 perccel lekörözte a szintén 85 éves japán Koichi Kitabatake of Yokohamat.

68 évesen kezdett el rendszeresen futni

Ginettnek egy érme nincs fiatalabb korából, ugyanis a futást csak 2001-ben, 68 évesen kezdte el, és ugyanebben az évben vett részt élete első futóversenyén is. Később, a Runner's World 2006-os futóversenyén a 70-74 év közötti senior kategóriában, az akkor 72 éves Ginette 3:46:03 alatt teljesítette a távot, amivel rekordot állított fel.

Azóta összesen 323 versenyen regisztrált futóként, és összesen több mint 3616 kilométert tett meg. Ez a szám nem tartalmazza azt a napi átlagosan 6 kilométert, amit edzés gyanánt lefut. A rossz idő és a fáradtság sem tántoríthatja el a futástól:

„Meg kell, hogy legyen benned a vágy és az akaraterő...”

Ginette a franciaországi Metz-ben nőtt fel, ott találkozott a férjével, a kanadai repülőtiszttel, miközben a férfi egy, a városhoz közeli légierő bázison állomásozott. 1955-ben, amikor Ginette 22 éves volt, a fiatal pár Kanadába menekült, majd 7 évvel később New Yorkba költöztek és családot alapítottak.

A ’90-es években, amikor az idős nő nyugdíjba vonult, tudta, hogy új kihívásokra lesz szüksége, de akkor még nem hitte, hogy a futás lesz a neki való sport. A maratont teljesítőkre mindig is szuperképességű emberekként tekintett, és soha nem gondolta volna, hogy egyszer ő is képes lesz lefutni ezt a távot. Mielőtt rátalált volna szenvedélyére, a futásra, a tévé előtt tornázott különböző edzésekre.

Mi Ginette titka?

Ginette reggelire egy csésze kávét és egy szelet banánkenyeret eszik, mindig egyedül fut, soha nem hallgat zenét, hogy éber maradhasson, és büszke arra, hogy még most is belefér abba a bikinibe, amibe 18 évesen. A férje 4 évvel ezelőtt halt meg, és bár Ginette karban tartja magát, nem keres új szerelmet:

„A korombéli férfiak túl öregek hozzám. Egy férfi, aki olyan törékeny, mint a cukornád, nem nekem való.”

Az idős nő jól érzi magát a bőrében, kertes házát 3 macskájával osztja meg, és ha éppen nem fut, akkor kertészkedik. Középkorú fiának, és mindenkinek, aki eddig még nem kötelezte el magát a rendszeres mozgás mellett, a következőket üzeni:

„Sok embernek jóval több testmozgásra lenne szüksége, mert a mozgás jobb életminőséget eredményez. Mozogj többet és tovább élhetsz!”

Ezeket olvastad már?

via
 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!