7 szobanövény, ami még az irodai elhanyagoltságot is bírja

Strapa- és szeretetmegvonást jól bíró szobanövényeket hoztunk nektek, amelyek egy soktagú irodai szobában is jól érzik majd magukat.

Tudjuk, hogy sokan otthonról dolgoznak most, de remélhetőleg ez nem marad örökké így, mert azért igencsak faramuci helyzet ez, még ha meg is vannak a maga előnyei. Ha szereted körbevenni magad zöldekkel az irodában is, számolnod kell azzal, hogy mostohasorsra jutnak egy-egy hosszabb munkaszünet során, vagy mert szimplán elfelejtkeztek róluk. Ilyenkor jön jól, ha eleve strapabíró fajtákat választotok!

1.) LEGÉNYPÁLMA

(Zamioculcas zamiifolia)

A kék-sárga bútorbolt és sok kertészet kedvenc árucikke, nekünk pedig az egyik kedvenc növényünk, és tapasztalatból mondjuk, tényleg sokat kibír, sőt, még azt a keveset is új hajtásokkal köszöni meg. A mi irodánkban hatalmasra nőtt!

2.) SZOBAI FUTÓKA

(Epipremnum aureum)

Szinte minden háztartásban fellelhető retró növény, nagyon jól tűri a zordabb, szárazabb szobakörülményeket is, és bent szépen felfut bárhova. Ez alól az iroda sem kivétel.

3.) KAKTUSZOK

(Cactaceae)

Nem meglepő, mert ő tényleg az igénytelen növények szimbóluma. A kaktuszokat alig kell locsolni és ápolni, hiszen csontszáraz éghajlaton is eléldegélnek a sivatagban. Télen elég ~ 4 hetente picit meglocsolni, nyáron kicsit sűrűbben.

4.) POZSGAFA / MAJOMFA

(Crassula ovata)

Szintén tapasztalatból írjuk, hogy a mi irodánkban kibírta, tehát strapabíró – igen, volt, hogy hónapokra elfelejtkeztünk róla, mert megbújt egy sarokban. A sok víz viszont kinyírja, tényleg. Jobb, ha inkább nem locsolod, maximum 3-4 hetente, ha már nagyon száraz a földje.

5.) ZÖLDIKE

(Chlorophytum comosum)

Szintén sokunk gyerekkorának szereplője, a panelek állandó lakója, de bárhol eléldegél csendben, akár félsötét, elhanyagolt helyeken is. Szintén csak akkor locsold, ha egyértelműen kiszáradt a földje!

6.) SZOBAI SZANSZEVIÉRIA / ANYÓSNYELV

(Dracaena trifasciata)

Ezt a növényt is arra találták ki, hogy elfelejtsd (szegény!), de azért gyönyörködhess benne. Ideális irodákba, ahol még ebédelni sincs időd, nemhogy növényeket locsolni. Szóval szigorúan száradjon ki a földje neki is két öntözés között!

7.) MONSTERA / KÖNNYEZŐPÁLMA

(Monstera deliciosa)

Végül pedig jöjjön a pár éve konkrét divathullámot indított régi-új szobanövény, ami valljuk be, sokunknál a szekrény tetején díszelgett gyerekkorunkban, illetve az osztálytermekben fulladozott a krétapor alatt.

Mára irtó trendi lett, és irodába (is) jól illik, mert igénytelen, de elég nagyra nő!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk