7 nap, 7 étel – A lila (majdnem) 50 árnyalatával főzünk a héten

A monotonitás ugyan nem kellemes dolog, vannak azonban olyan kontextusok, ahol abszolút érdekessé tehető az „ugyanolyan”, a „hasonló”. Próbáltunk már például egy egész héten át ugyanazzal a színnel főzni? Rögtön nem hangzik unalmas menünek, igaz?

A természet különböző színeit nagy élmény felhasználni a konyhában – főleg azokat, amelyek tényleg látványos, szinte kirobbanó színhatást eredményeznek. Lila fogásokat például több különböző alapanyaggal is alkothatunk: ott van a gumós cékla, a réteges káposzta, de akár még a pikáns lilahagymával is elérhetünk egy (inkább magentába hajló) haloványabb lilás árnyalatot. Sűrítsük ezeket az étkeket mind egy hétbe, és liluljunk be az evéstől...inkább, mint a mérgelődéstől.

Nézd meg galériánkban a lila színben pompázó heti ajánlatot!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Vesd bele magad az őszbe az alábbi cikkekkel:

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek