7 nap, 7 étel – Zöldségekkel enyhítünk a nyár forróságán

Ekkora hőségben nem mindegy, mit eszik az ember: a nehézkes, zsíros húsételeket például érdemes kerülni, csakúgy, mint az erősen fűszerezett fogásokat. No, de akkor mégis mit együnk? Hisz csak nem maradhatunk éhen! Aggodalomra semmi ok, az alábbi zöldséges receptek könnyen hagyják a gyomrot, mégis laktatnak – lássuk, hogyan alakul a heti menü!

Több okból is jobban járunk, ha a kánikulai napokon kerüljük a húsos étkek fogyasztását. Nem kell annyit a tűzhely/sütő mellett izzadnunk, nem kell aggódnunk az alapanyagok és főtt étel gyorsabb romlandósága miatt sem, és mindennek tetejébe még a gyomrunk dolgán is könnyítünk. Felejtsük el hát az ebéd utáni kómás kidőléseket, készítsünk a pörköltek és pecsenyék helyett zöldségragukat, gazdag salátákat és még egy sor egyéb kiváló ebédet!

Nézd meg galériánkban a hét húsmentes ajánlatát!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Nyári ötletek, amikkel feldobhatod a főztöd:

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...