7 nap, 7 étel – Zöldségekkel enyhítünk a nyár forróságán

Ekkora hőségben nem mindegy, mit eszik az ember: a nehézkes, zsíros húsételeket például érdemes kerülni, csakúgy, mint az erősen fűszerezett fogásokat. No, de akkor mégis mit együnk? Hisz csak nem maradhatunk éhen! Aggodalomra semmi ok, az alábbi zöldséges receptek könnyen hagyják a gyomrot, mégis laktatnak – lássuk, hogyan alakul a heti menü!

Több okból is jobban járunk, ha a kánikulai napokon kerüljük a húsos étkek fogyasztását. Nem kell annyit a tűzhely/sütő mellett izzadnunk, nem kell aggódnunk az alapanyagok és főtt étel gyorsabb romlandósága miatt sem, és mindennek tetejébe még a gyomrunk dolgán is könnyítünk. Felejtsük el hát az ebéd utáni kómás kidőléseket, készítsünk a pörköltek és pecsenyék helyett zöldségragukat, gazdag salátákat és még egy sor egyéb kiváló ebédet!

Nézd meg galériánkban a hét húsmentes ajánlatát!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Nyári ötletek, amikkel feldobhatod a főztöd:

Címlapról ajánljuk

További cikkek