A 7 legjobb török étel egy kalap alatt

Ha Törökországban jártok, a következő ínyenc ételeket mindenképp kóstoljátok meg, vagy készítsétek el otthon! Mutatunk pár szuper receptet!

Manti

Ez az étel első látásra a raviolira emlékeztet, de ez a török tésztaféle egyedülálló mind ízében, mind állagában. A kis, marha- vagy birkahússal töltött batyukat megfőzik vagy kisütik, joghurttal és fűszerezett olvasztott vajjal, gyakran több fűszerrel együtt tálalják.

Menemen

Ez az étel a hagyományos török reggeli alapeleme. Az étel pirított zöldségekből és sült tojásból áll, gyakorlatilag a lecsó török megfelelője.

Köfte

Jellemzően pogácsává vagy golyóvá formázzák. Általában marhahúsból vagy birkahúsból, párolva készítik. Szósszal, szendvicsben vagy salátával, natúr joghurttal fogyasztják.

Börek

Ez egy ínyenc török tésztaféleség. Legnépszerűbbek a darált hússal, spenóttal és sajttal töltött variációi. A leveles tésztát többnyire darabokra vágva, egyenként töltik.

Baklava

Mogyorós, szirupos, tésztás édesség. A legjobb, ahogy Törökországban készítik! Gyakran darált pisztácia kerül a tetejére. A baklava édes süti, amit frissen kell fogyasztani!

Pide

A gyakran “török pizzának“ is nevezett étel valójában egy csónak alakra formázott lapos kenyértészta, amelyre darált húsos vagy spenótos-sajtos feltét kerül.

Kebab

Tipikus török szendvics, lassan sült bárány-, csirke- vagy marhahúsból. Zöldségekkel, fűszerekkel és (Európában) fokhagymás joghurttal készül.

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?