6 új hullámos cukrászda, ami biztosan nem okoz majd csalódást

Az új hullám a budapesti cukrászdákat is elérte, nagyszerű cukrászmesterek műveit kóstolhatjuk városszerte. Csokorba szedtük az aktuális kedvenceinket.

Egyre több cukrászdába járok. Ez nem azt jelenti, hogy folyton édességeket eszünk, hanem azt, hogy egyre több helyen fordulok meg. Hajt a vércukorszintem és a kíváncsiság, mert szeretem látni és ízlelni a minőségi és izgalmas újdonságokat, még akkor is, ha ez néha egy diéta teljes romba döntését jelenti. Jó, hogy évről-évre új cukik nyílnak: kicsik, kedvesek és profik, ahol minden falatba belesül egy kicsi a szenvedélyből is.

ÉdességLabor

Mázlim van, mert az Édességlaboros lányok finomságait már akkor kóstolhattam, amikor a cukrászda még csak egy álom volt számukra. Ha a családunkban fontos esemény van, egészen biztos, hogy a “Labiból” visszük hozzá a tortát. Számtalan elismerő hümmögést és boldog mosolyt zsebeltem már be az Édességlaboros tortáknak köszönhetően. Az egyik legelképesztőbb süti itt a túrós csusza, aminek az ízét lehetetlen süti formában elképzelni. Meg kell kóstolni.

Damniczky Budapest

A Hercegprímás utcai Damniczky cukrászdában a névadó Damniczky Balázs cukrászmester készíti a finomságokat. Csúcsminőségű édességek kerülnek a sütis- és fagyis pultba is, ráadásul fagyikból egészen zavarba ejtő a választék nyáridőben: 50 féle ízből választhatunk. És ami a legeslegjobb: itt nincsenek mesterséges színezékek és silány minőségű összetevők. Itt tényleg gyümölcs, csoki és tej, ami annak látszik. A friss tej és tejszín egy Fehérvár környéki tehenészetből érkezik hozzájuk, a gyümölcsöket a szomszédos kiskertekből vásárolják szintén ezen a környéken. Személy szerint nagyra értékelem a tudatosságot és az apó részletekre való odafigyelést és a merész ízpárosításokat.

Málna The Pastry Shop

Édes, modern, francia és a Zazzi helyén van, mi az? A Málna The Pastry Shop, aminek finomságai a Gerbeaud főcukrásza, Kolonics Zoltán kezei közül kerülnek ki. Zoltán desszertjeit csodálva tényleg hihetnénk akár azt is, hogy Párizsban járunk, de nem, ez a Budapest, ahol ideális távolságban vagyunk a finomságoktól. A nagyszerű sütemények, macaronok és torták mellett a fagyi is bekerült a kínálatba. Nem csak a sütik, hanem az üzlet belső designja is kedvemre való: a rózsaszín falak és a fehér kiegészítők egészen vagány, mégis letisztult hangulatot adnak a süteményezéshez.

Édes Sári

Sári kuckója egy újbudai kicsi, kedves és családias cukrászda. Most éppen zárva van a bolt, mert nyári szünetet tartanak, de úgy éreztük, Sárinak mindenképpen itt a helye ezen a listán. A cukrászdát kevésbé ismerem jól mint a süteményeket, mert többször is előfordult, hogy Sári munkái kerültek baráti összejövetelekkor az asztalra. A cukiban is van választék a pultban, de előre rendelni még célszerűbb, főleg ha tortát vagy valami extrább (tej-, tojás-, lisztmentes) összeállítását szeretnénk.

Chez Dodo

Ha macaront kívánok, bekapcsol a fejemben a robotpilóta és tétovázás nélkül a Chez Dodoba navigál. A gondok persze a pult előtt álláskor kezdődnek, amikor dönteni kell, hogy mit nem fogok enni. Vannak az életben nehéz pillanatok és komoly döntési helyzetek. Na, a macaron kiválasztása is pont ilyen. Legszívesebben az összes ízből kérnék egyet. Ha nem lenne önuralmam. De van, éppen ezért inkább szépen apránként eszem végig a pult kínálatát, közben pedig gyönyörködöm a falon kitartóan repdeső kolibrikben.

Chouchou

Bizonyos értelemben a Chouchou tönkretette az életemet. Vagy ha máshonnan közelítünk éppen hogy értelmet adott neki. Mert az a helyzet, hogy aki Kinga desszertjei közül bármit is kóstolt már, az visszavágyik ide. És nincs is nagyon értelme ez ellen a vágy ellen küzdeni, engedni kell a csábításnak. Francia süticsodák: tarte-ok, mousse-ok, choux-k és még sok más vár itt ránk, amiknek kimondani is nehéz a nevét, de nem kell a nyelvtannal bajlódni, csak falni napestig.

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Ebben a kávézóban elfogadnak olyannak, amilyen vagy

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek