Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

6 szuper "csináld magad!" ajándékötlet az utolsó pillanatra

Sajnos sokunkkal előfordul, hogy az utolsó pillanatra hagyjuk az ajándékok beszerzését, ráadásul egy idő után már ötletünk sincs arra, mivel lepjük meg néhány szerettünket. 

Ha őszintén magunkba nézünk biztosan rájövünk arra, bizony volt legalább egy olyan karácsony, amikor még fadíszítés közben is valakinek az ajándékán gondolkodtunk. Ez a kellemetlen probléma egyáltalán nem egyedi eset, így nem kell kétségbe esni akkor sem, ha valamelyik szerettednek szó szerint az utolsó pillanatra hagyod az ajándék beszerzését vagy kivitelezését.

Ha már nagyon tele lenne a fejed a karácsonyi készülődéssel és semmi sem jut eszedbe amivel meglephetnél valakit, görgesd végig last minute ajándékötleteinket, amelyeket még holnap sem késő beszerezni! 

1. Fürdősó házilag

Elsőre elcsépelt ötletnek tűnhet fürdősót ajándékozni karácsonyra, ezt a házi készítésű változatot azonban úgy tervezheted meg, hogy ajándékozottad személyiségéhez vagy kedvenc illatvilágához passzoljon!

Mi kell hozzá? 

  • kb. 2 deciliternyi Himalaya kristálysó
  • 2 marék szárított kamillavirágzat (más gyógynövényeket is választhatsz, sőt keverheted is őket) 
  • 5-10 csepp illóolaj (itt kedvedre válogathatsz, melyik illat tetszik a legjobban) 
  • csatos befőttesüveg

Az elkészült keveréket zárd le jó alaposan, hogy az aromák még jobban összekeveredjenek. A csatos üveget díszítsd szalaggal vagy egy fahéjrúddal, és máris készen van egy kedves és mutatós ajándék. 

2. Emlékdoboz

Ehhez az ajándékhoz csupán egy cipősdobozra és egy szép csomagolópapírra lesz szükséged, legalábbis első körben. Attól függően, hogy kit ajándékozol meg, kereshetsz az elmúlt egy évről készült emlékeket, de akár egy egész emberöltőnyi fotóval, levéllel vagy aprósággal is telerakhatod a dobozkát.

Ha haladni akarsz a korral és nem szeretnél papírt pazarolni, szerezz be egy pendriveot, így sokkal könnyebben összegyűjtheted a legszebb közös pillanatokat. 

3. Kuponok

Vajon Te mi mindennek örülnél a következő évben? Ebből a kérdésből kiindulva akár egész évre gondoskodhatsz szeretteid kényeztetéséről. Egy finom vacsora, egy kényeztető hajkúra, mozi vagy múzeumi látogatás ígérete biztos befutó lesz, ezzel az ajándékkal azonban érdemes komolyan bánni! Ha úgy érzed, hogy Te vagy az ajándékozott hajlamos elfelejteni a megígért programokat, írj a kuponokra egy megközelítőleges dátumot, hogy könnyebb legyen behajtani rajtad az ajándékot. 

4. Közös fotó vászonra

Tudjuk, a bekeretezett közös családi fotó már vagy húsz éve lejárt ajándékötlet, de gondolj csak bele milyen lenne, ha a klasszikusan beállított éves közös fotó helyett egy viccesebb vagy éppen emlékezetesebb pillanatot nyomtatnál plakátra, esetleg vászonra. Mindezt legalább 50x70 cm-en? Biztos siker!

5. Könnyen elkészíthető portrékép

Ez az ajándékrecept elsőre hatalmas, szinte megugorhatatlan kihívásnak tűnik, pedig sokkal egyszerűbb mind gondolnád. 

Mi kell hozzá? 

  • egy általad kiválasztott fotó a számítógépről 
  • nyomtató
  • ceruza
  • ecset
  • vízfesték

Mindössze a kiválasztott fotót kell a számítógépen átszerkesztened negatívba, nyomtatás után pedig a lap hátoldalát kell erősen besatíroznod grafitceruzával. 

Fordítsd képes oldalára a lapot és rakj alá egy üres papírt ( ez már ne nyomtatópapír legyen, hanem lehetőleg olyan, ami famentes és jól bírja a vízfestéket), majd kezdd el a kép körvonalai mentén körberajzolni a fotót. Vigyázz, nehogy szétcsússzon a két egymásra illesztett papír, így ugyanis könnyen eldeformálódik a rajz. 

Miután az egész képet körberajzoltad, jöhet a festés!

Ha szeretnéd jobban átlátni a munkafolyamatot, ebben a cikkben képeken keresztül mutatják be, hogyan készül el a tökéletes karácsonyi ajándék. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!