Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5+1 karácsonyi ajándék, amivel vissza is adhatsz a világnak

Adni tényleg jobb, mint kapni – keress olyan ajándékokat, amelyek jótékony célokat is szolgálnak! Összegyűjtöttünk pár ötletet.

1. Fogadj örökbe állatot!

A Fővárosi Állat- és Növénykertben és a WWF-nél, de valószínűleg még rengeteg állatvédő szervezetnél van lehetőség örökbefogadásra. Ezzel azt éred el, hogy a kis jószág ellátását garantálod, attól függően persze, hogy mennyit adományozol. Cserében oklevelet biztosan kapsz, de ismét az összegtől függően akár plüssállattal is gazdagodhatsz – meg persze a tudattal, hogy egy állat jólétét garantáltad az ajándékoddal.

2. Mentsd meg az óceánokat egy karkötővel!

Minden évben nagyjából 16 milliárd tonna műanyagot öntünk az óceánba – ha így folytatjuk, 2050-re több műanyagdarab lesz benne, mint hal. Ha azt gondolod, nem tehetsz semmit azért, hogy segíts a helyzeten, tévedsz: rengeteg környezetvédő szervezetet támogathatsz, amely jelenleg is tisztítja a vizeinket, karácsonyra például vásárolhatsz 4Oceans karkötőt, ezzel majdnem fél kiló szeméttől szabadítod meg az óceánokat. Az oldalon mindig vannak tematikus karkötők is, most például egy hónapig delfineset is lehet kapni, amivel az óceánok tisztítása mellett a delfinközösségek és –élőhelyek megóvását is támogathatod.

3. Vásárolj jótékony testápolót!

Bármilyen furcsán hangzik is, a Lush a Charity Pot nevű testápolójával szerzett bevétele 100 százalékig jótékony ügyekre megy el. Az itthon is működő, de Angliában már 2010 óta zajló akció keretein belül a cég (és a vásárlók) segítettek kutyamenhelyeken, rászoruló gyerekeken, krízishelyzetbe került nőkön, hajléktalanokon és azok kutyáin, elhagyott tengerimalacokon, társadalmilag kirekesztett menekülteken, és hozzájárultak számos oktatási projekthez, amelyek a környezetvédelmet és a társadalmi elfogadást hirdetik.

4. A TOMS One for one cipő

2006-ban a TOMS cipők alapítója, Blake Mycoskie Argentínában járt, ahol szembesült azzal, hogy a gyerekek sok helyen olyan szegények, hogy még cipőre sem telik nekik. Ez inspirálta arra, hogy létrehozza a One for one cipőjét, majd később az ugyanezen a fantázianéven futó napszemüveg-kollekcióját is, amelyek megvásárlásával egy mélyszegénységben élő gyerek is kap egy cipőt. Az akció elindulása óta a márka 35 millió új cipőt ajándékozott el. A márkát itthon is lehet kapni cipőboltokban, de online is rendelhetsz tőlük.

5. Vásárolj gyönyörű ékszereket a méhekért!

A méhpopulációk összeomlása komoly probléma világszerte, az élelmiszerellátásunkat fenyegeti az apró rovarok túlélése. Éppen ezért már rengeteg méheket támogató jótékonysági szervezet létezik, amelyek különböző módszerekkel próbálnak pénzt gyűjteni a tevékenységükre. Közülük nekem a kedvencem a Save The Bees Project, ahol gyönyörű ékszereket vásárolhatsz úgy, hogy közben a rovarokat is támogatod. A projekt az egész világon kiszállít.

+1: Egyszerűen jótékonykodj!

Néha az sem baj, ha nem kapsz semmit vissza a jótékonykodásért – ha vannak olyan szervezetek, amelyeket szívesen támogatnál, utalj a számlájukra egy kis pénzt valaki, vagy a saját nevedben, esetleg gyűjts ajándékokat az olyan jótékonykodó egyesületeknek, amelyek ezt külön kérték. Karácsonykor a rászorulóknak talán kicsit jobban szükségük van a segítségre, ha megteheted, hogy adsz, valakinek sokkal szebbé tudod tenni a napját vele.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!