6 mikrótrükk, ami hasznodra válik!

Ha azt hitted, mindent tudsz a mikródról, valószínűleg tévedtél. 6 trükk, mely a hasznodra válhat - nézd meg, hogy ismerted-e őket!

A mikrót lehet szidni vagy szeretni, de ami biztos, hogy nagyon gyors, hasznos, praktikus kis jószág. Szinten mindent el tudsz benne készíteni, és ha sietsz vagy nyaralsz, esetleg gyengén felszerelt konyhával van dolgod, örülni fogsz neki, az tuti. Ezeket például tudtad róla?

1. Száraz pizza ellen

Ha a megszáradt pizzaszeletet beteszed a mikróba egy rövid időre, és melléteszel egy pohár vizet, nem lesz nyúlós!

2. Sírás ellen

Tedd a hagymafejet egészben, de megpucolva a mikróba 30mp-re, és előtte fúrj rá néhány lukat a késeddel - így majd távoznak azok a gázok, amik a sírást okozzák.

3. Fokhagymahámozás

Tedd az egész fej fokhagymát (gerezdekkel is működik) a mikróba héjastul 20 mp-re. Mikor kiveszed, a héja szinte lecsúszik róla!

Ez is érdekelhet!

Fokhagymapucolás tíz másodperc alatt!

4. Jobb hatásfokú mikrózás

Ha úgy érzed, ételed nem egyenletesen fő/melegszik a mikróban, mindig tedd a tányér külső részére!

5. Kukoricahántás gyorsan

Ha nincs kedved lehántani a kukoricacsőről a héjat és a haját, vágd le a ducibb végét, tedd a mikróba magas hőfokon 3-5 percre, rázd meg, és lám, kicsusszan belőle a cső!

6. Mikrótisztítás

Ha koszos a mikród, tegyél egy tálkába vizet, nyomd bele egy citrom levét, és rakd be 3 percre. Hagyd a tálat még 5 percig állni, majd vedd ki, és töröld át a mikródat papírtörlővel! Mintha új lenne!

És itt a videó , amiben mindez benne van...

(Címlapfotó: FLickr/Charlton Clemens)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!

Nosalty

További cikkek