6 mikrótrükk, ami hasznodra válik!

Ha azt hitted, mindent tudsz a mikródról, valószínűleg tévedtél. 6 trükk, mely a hasznodra válhat - nézd meg, hogy ismerted-e őket!

A mikrót lehet szidni vagy szeretni, de ami biztos, hogy nagyon gyors, hasznos, praktikus kis jószág. Szinten mindent el tudsz benne készíteni, és ha sietsz vagy nyaralsz, esetleg gyengén felszerelt konyhával van dolgod, örülni fogsz neki, az tuti. Ezeket például tudtad róla?

1. Száraz pizza ellen

Ha a megszáradt pizzaszeletet beteszed a mikróba egy rövid időre, és melléteszel egy pohár vizet, nem lesz nyúlós!

2. Sírás ellen

Tedd a hagymafejet egészben, de megpucolva a mikróba 30mp-re, és előtte fúrj rá néhány lukat a késeddel - így majd távoznak azok a gázok, amik a sírást okozzák.

3. Fokhagymahámozás

Tedd az egész fej fokhagymát (gerezdekkel is működik) a mikróba héjastul 20 mp-re. Mikor kiveszed, a héja szinte lecsúszik róla!

Ez is érdekelhet!

Fokhagymapucolás tíz másodperc alatt!

4. Jobb hatásfokú mikrózás

Ha úgy érzed, ételed nem egyenletesen fő/melegszik a mikróban, mindig tedd a tányér külső részére!

5. Kukoricahántás gyorsan

Ha nincs kedved lehántani a kukoricacsőről a héjat és a haját, vágd le a ducibb végét, tedd a mikróba magas hőfokon 3-5 percre, rázd meg, és lám, kicsusszan belőle a cső!

6. Mikrótisztítás

Ha koszos a mikród, tegyél egy tálkába vizet, nyomd bele egy citrom levét, és rakd be 3 percre. Hagyd a tálat még 5 percig állni, majd vedd ki, és töröld át a mikródat papírtörlővel! Mintha új lenne!

És itt a videó , amiben mindez benne van...

(Címlapfotó: FLickr/Charlton Clemens)

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek