6 mikrótrükk, ami hasznodra válik!

Ha azt hitted, mindent tudsz a mikródról, valószínűleg tévedtél. 6 trükk, mely a hasznodra válhat - nézd meg, hogy ismerted-e őket!

A mikrót lehet szidni vagy szeretni, de ami biztos, hogy nagyon gyors, hasznos, praktikus kis jószág. Szinten mindent el tudsz benne készíteni, és ha sietsz vagy nyaralsz, esetleg gyengén felszerelt konyhával van dolgod, örülni fogsz neki, az tuti. Ezeket például tudtad róla?

1. Száraz pizza ellen

Ha a megszáradt pizzaszeletet beteszed a mikróba egy rövid időre, és melléteszel egy pohár vizet, nem lesz nyúlós!

Jamie Oliver pizzája

Jamie szerint a pizza nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Nincs szükség rá, hogy túl sok mindennel megpakoljuk, mert akkor lesz a legfinomabb, ha kevés, de jó minőségű ...

Leveles pizzette

Kis pizzácskák, olaszul pizzette vajas tésztából. Vilmos szerint lepipálja a kelttésztás pizzát, pedig az is nagy kedvence! A szaggatásnál leeső darabokból tojással kenve és sajttal ...

2. Sírás ellen

Tedd a hagymafejet egészben, de megpucolva a mikróba 30mp-re, és előtte fúrj rá néhány lukat a késeddel - így majd távoznak azok a gázok, amik a sírást okozzák.

3. Fokhagymahámozás

Tedd az egész fej fokhagymát (gerezdekkel is működik) a mikróba héjastul 20 mp-re. Mikor kiveszed, a héja szinte lecsúszik róla!

Ez is érdekelhet!

Fokhagymapucolás tíz másodperc alatt!

4. Jobb hatásfokú mikrózás

Ha úgy érzed, ételed nem egyenletesen fő/melegszik a mikróban, mindig tedd a tányér külső részére!

5. Kukoricahántás gyorsan

Ha nincs kedved lehántani a kukoricacsőről a héjat és a haját, vágd le a ducibb végét, tedd a mikróba magas hőfokon 3-5 percre, rázd meg, és lám, kicsusszan belőle a cső!

6. Mikrótisztítás

Ha koszos a mikród, tegyél egy tálkába vizet, nyomd bele egy citrom levét, és rakd be 3 percre. Hagyd a tálat még 5 percig állni, majd vedd ki, és töröld át a mikródat papírtörlővel! Mintha új lenne!

És itt a videó , amiben mindez benne van...

(Címlapfotó: FLickr/Charlton Clemens)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Laktató rizssaláta

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit ...

Egyszerű pirított rizs

Az ázsiai gyorsbüfék jól ismert körete otthon is elkészíthető: ez a praktikus és gyors recept lehetővé teszi, hogy azzal egészítsük ki a rizst, amivel csak szeretnénk. Néhány friss, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...