6 meglepő eszköz, amit egy félbevágott KRUMPLIVAL tisztíthatsz meg

Míg rizzsel a telefonunkat szárítjuk ki, addig egy fél krumplival rozsdás edényeket tisztíthatunk, evőeszközöket fényezhetünk vagy akár törött üveget szedhetünk fel.

Pár szem krumpli általában minden háztartás konyhájában megtalálható, ez a zseniális zöldség pedig nem csak ízletes, főtt vagy sült köretként alkalmazható, de kitűnő tisztítószer is. Rozsdás edények, koszos evőeszközök? A megoldás: A KRUMPLI!

1. Tisztítsd vele az öntöttvas edényeket, evőeszközöket!

Egy félbevágott krumpli csodákra képes, és egy kevés dörzsöléssel eltünteti a rozsdát a már régen használt öntöttvas edényekről. A félbevágott krumpli oldalát kend be mosogatószerrel vagy egy kevés szódabikarbónával, majd kezdd el sikálni vele a rozsdás területet. Ha a krumpli már túl csúszós, sima, vágd le az elhasználódott részt, és jöhet újra a dörzsölés! Ezt a módszert minden elrozsdásodott konyhai eszköznél érdemes kipróbálni.

2. Tüntesd el a foltokat az ezüstről!

Krumplit főzöl ebédre vagy vacsorára? Ne öntsd ki a főzéshez használt vizet, inkább mártsd bele egy órára fényét vesztett ezüst ékszereid. Ha kivetted őket a vízből, egy száraz kendővel töröld meg őket. Újra ragyogni fognak!

3. Szemüvegeseknek is ajánlott

maszk és a szemüveg nem férnek meg jól egymás mellett, neked is mindig bepárásodnak a lencséid? Kend át a lencsék belső oldalát egy darabka nyers krumplival, majd töröld át. A lencse tiszta lesz, a krumpliban található keményítő miatt viszont nehezebben fog bepárásodni az üveg!

4. Eltörött a mécses?

Vagy egy vékony üvegből készült pohár tört ezer apró szilánkra a konyhában? A gondos felseprés után érdemes még egy fél krumplival átmenni a konyhán, a nedves nyers burgonya ugyanis felfogja az apró szilánkokat.

5. Kilöttyintetted a bort?

Nos, a szőnyegre folyt szennyeződés ki ugyan nem fog jönni a textíliából, egy félbevágott krumpli vagy a főtt krumpli megmaradt vize azonban segíthet a kisebb foltok feloldásában, amely után valamivel egyszerűbb lesz a szennyeződés eltávolítása.

Címlapról ajánljuk

További cikkek