6 kilós hamburgerszörny: az USA Jamie Olivertől kér segítséget

A több mint 5 kilós hamburger még az "over size" menükön szocializálódott amerikaiaknál is kicsapta a biztosítékot. Az angol mesterszakácstól remélnek megoldást.

A gigantikus méretű hamburger csak kevesekben ébreszti fel a vágyat, hogy megkóstolják, a legtöbben inkább elszörnyednek a képek láttán. A fenntartható gazdaságból származó, jó minőségű, egészséges alapanyagokra nagy hangsúlyt fektető séf segítségét kérik a Twitteren.

Belly of the Beast

Jamie Oliver régóta küldetésének tekinti az étkezési szokások, köztük az iskolai étkeztetés megreformálását. Egy 2005-ös kampánya miatt sok fiatal rajongóját elveszítette, amikor javaslatára az adalékanyagokkal telepumpált pulykás Twizzlers-t kiiktatták a brit iskolai étkeztetésből. Jamie olyannyira nagy port kavart ezzel a lépésével, hogy még egy petíció is az útjára indult, amit több mint 2000 diák írt alá, hogy visszakapják szeretett pulyka tekercseiket. A felháborodásra a séf egy egészséges pulyka tekercs elkészítésével reagált.

Most az USA-ban élők kérik Jamie segítségét egy gigantikus méretű hamburger miatt. A hamburger 13 fontot nyom, azaz majdnem 6 kg, amiből a hírek szerint 6 ember is jól lakhat, bár nekünk ez inkább 8 emberes adagnak tűnik.

Az étel méretét még az "over size" menükhöz szokott amerikaiak is túlzásnak érzik, és a Twitteren hívják fel a mesterszakács figyelmét a hamburgerszörnyre.

Az óriáshamburger otthona Las Vegas

A hamburgert a Las Vegas-i Truffles N Bacon étterem a The Belly of the Beast névvel illette, ami a képet nézve tökéletes névválasztás. A hamburger marhahúst, szalonnát, tükörtojást, sült krumplit, rengeteg sajtot, jalapenot, paradicsomot, BBQ-szószt és majonézt is tartalmaz, hamburgerbuciként pedig egy félbevágott pirított kenyér szolgál. Szolid.

Az ételt egy óriási tálon szolgálják fel, azonban a többséget már maga a látvány is elriasztja. A megalománia csúcsterméke az ételpazarlásra is tökéletes példa, és az amerikaiak szerint inkább ezzel a hamburgerrel kellene foglalkoznia Jamie Olivernek, nem pedig kedvenc shakejük megadóztatásával.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

ZSÍRZSÚR: sós gofrit sütöttünk sajttal és szalonnával, és utána kidurrantunk

Címlapról ajánljuk

További cikkek