ZSÍRZSÚR: sós gofrit sütöttünk sajttal és szalonnával, és utána kidurrantunk

Legyen szó baráti összejövetelről, focimeccsnézésről, brigádnyi sunday brunchről, a következő kaja tuti betalál. Csak egy baj van vele: ha ebből eszel, tök tele leszel!

Receptért klikk ide

Szóval van itt ez a waffle-, magyarosan szólva gofritéma a nagyvilágban. Esszük reggelire, uzsonnára, de nyáron a strandon lecsúszik ebéd és vacsora helyett is. Kis országunkban, itt, a keleti Európában többnyire az édes verziója ismert, pedig tőlünk nyugatra ez a kaja jobban pereg sós megfejtésben.

Leginkább a toppinggal, azaz a feltétellel variálnak, de én most a Zsírzsúr kedvéért már az alapoknál megfordítottam a dolgot.

A sima gofritésztát megküldtem tonnányi sajttal, és - csak hogy a napi 6000 kalória is meglegyen - , nagyobb kockára vágott és kisütött szalonnával turbóztam tovább, mondhatni tök feleslegesen.

Ez persze nem igaz, hiszen szalonnáról beszélünk, ember! Mindent überel, mint a royal flush a pókerben.

Egy szó mint száz, és egyéb sallangos szövegek, MINDENKÉPPEN próbáljátok ki, de készüljetek úgy, hogy aznap mást nem nagyon fogtok enni, mert durvább ez, mint a lángos! Hmmm...lángostésztába kevert sajt és szalonna? Mondasz valamit, ki kéne próbálni!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

A túró rudi mennybe menetele, avagy RÁNTOTT TÚRÓ RUDI meglepi panírban

Címlapról ajánljuk