Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

6-féle bolti gesztenyepürét kóstoltunk meg – Szerintünk ezek a legjobbak!

Közeledik a karácsony, ennek alkalmából az egyik igen ízletes, nagyon könnyen elkészíthető desszertet és egyben alapanyagot, vagyis gesztenyepüréket teszteltünk le. 
Ízletes és könnyen tálalható desszert a gesztenyepüré, amelyet az ünnepek alkalmával is előszeretettel fogyasztunk. Az élelmiszerboltok fagyasztóiban rengetegféle márkával találkozhatunk, ebből sajnos sok a babból készült püré, azonban ma már egyre több helyen árulnak olyan masszát, amelynek több mint 90%-a készül a barna termésből.
 
 
Szerkesztőségünk tagjai ezúttal hat különböző márkájú gesztenyepürét teszteltek le, ezek mind 72%-os gesztenyetartalommal bírtak. A desszerteket négy ember kóstolta végig, értékelésünk ezúttal is szubjektív. A helyezéseket a cikk végén olvashatjátok. 

 

TERMÉKEK A TESZTELÉS SORRENDJÉBEN:

Táti gyorsfagyasztott gesztenyepüré

 
A külsőre középbarna és kellemesen puha pürében tesztelőink intenzíven érezték az édes gesztenye ízét, azonban senki nem panaszkodott arról, hogy ez a cukros hatás zavaró volna. 
 

Cukrozott gesztenyepüré (Massa) 

 
Az édes, vanília illatú püré állagra nagyon puha és világos volt, kevéssé lehetett benne felfedezni a gesztenyéről származó, sötétebb színű apró kéregdarabokat. Ízében egy kis rumos hatás volt érezhető, kevésbé volt édes, összességében mégis kellemes összhatást nyújtott.
 

Bovita

 
A Bovita gesztenyepürének elsőre furcsa, mézeskalácsos illata volt, az édeskés aromák viszont egyenletesen oszlottak el a gesztenyeízzel. Állagra egy kicsit szárazabb, de jól nyomható akkor, ha a klasszikus módon szeretnénk tálalni.
 
 

Bajnai

 
A kókuszillatú gesztenyepüré nagyon puha és lágy külsejű, mégsem túl aromás és nem is túl édes az íze. Többek szerint ez a püré volt az, amelyből többet is lehetett volna enni, és nem volt fojtóan édes vagy éppen száraz.

 

Gelato Italiano

 
A különböző pürék közül ez volt a legfeltűnőbb darab, sötétbarna színe mellett a kérges és kemény külső mögött egy kesernyés utóízű, gesztenyére nem igazán emlékeztető desszertet kóstolhattunk meg. 
 

Massa

 
A Massa püré világosbarna külsője és puha, omlós állaga mellett egy enyhe fűszeres utóízzel rendelkezett, ez a különleges ízvilág azonban nem tántorított el senkit sem a repetától. A teszt során bukkantunk rá a tényre, miszerint a Bajnai és Massa termékek gyártója egy és ugyanaz annak ellenére, hogy ízvilágában három teljesen különböző terméket kóstoltunk. 
 

Összegzés:

Tesztelőink alapvetően mindegyik márka minőségével meg voltak elégedve, így már csak ízlés kérdése, kinek melyik gesztenyepüré nyeri el jobban a tetszését. Mind süteménybe sütve, mind pedig tejszínhabbal tálalva jó minőségű desszertet rakhatunk a család elé, ha ezen márkák valamelyikét választjuk.

 

LÁSSUK A VÉGEREDMÉNYT!

  Márka Honnan?  Ár Mennyiség  Ár/ kg
1. Bajnai Príma 629 Ft 200g 3145 Ft
2. Táti Penny 359 Ft 250g 1436 Ft
3. Gesztenyepüré Massa Príma 699 Ft 250g 2796 Ft
4. Bovita abcbolt.hu 599 Ft 200g 2995 Ft
5. Massa (cukrozott) netdiszkont.hu 462 Ft 250g 1848 Ft
6. Gelato Tesco 329 Ft 250g 1316 Ft
 

EZ IS ÉRDEKES LEHET:

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2019-12-08 09:54

Nehezen értelmezhető, hogy minden fotón ugyanaz a kitálalt gesztenyepüré szerepel és nem a szóban forgó készítmény bemutatása.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2019-12-09 12:20

Kedves Koszider!
A fotók még kóstolás előtt készültek, hogy szépen, teljes csomagolásban tudjuk megmutatni nektek a termékeket.
Üdvözlettel:

a Nosalty csapata