6-féle bolti gesztenyepürét kóstoltunk meg – Szerintünk ezek a legjobbak!

Közeledik a karácsony, ennek alkalmából az egyik igen ízletes, nagyon könnyen elkészíthető desszertet és egyben alapanyagot, vagyis gesztenyepüréket teszteltünk le. 

Ízletes és könnyen tálalható desszert a gesztenyepüré, amelyet az ünnepek alkalmával is előszeretettel fogyasztunk. Az élelmiszerboltok fagyasztóiban rengetegféle márkával találkozhatunk, ebből sajnos sok a babból készült püré, azonban ma már egyre több helyen árulnak olyan masszát, amelynek több mint 90%-a készül a barna termésből.
Szerkesztőségünk tagjai ezúttal hat különböző márkájú gesztenyepürét teszteltek le, ezek mind 72%-os gesztenyetartalommal bírtak. A desszerteket négy ember kóstolta végig, értékelésünk ezúttal is szubjektív. A helyezéseket a cikk végén olvashatjátok.

TERMÉKEK A TESZTELÉS SORRENDJÉBEN:

Táti gyorsfagyasztott gesztenyepüré

A külsőre középbarna és kellemesen puha pürében tesztelőink intenzíven érezték az édes gesztenye ízét, azonban senki nem panaszkodott arról, hogy ez a cukros hatás zavaró volna.

Cukrozott gesztenyepüré (Massa)

Az édes, vanília illatú püré állagra nagyon puha és világos volt, kevéssé lehetett benne felfedezni a gesztenyéről származó, sötétebb színű apró kéregdarabokat. Ízében egy kis rumos hatás volt érezhető, kevésbé volt édes, összességében mégis kellemes összhatást nyújtott.

Bovita

A Bovita gesztenyepürének elsőre furcsa, mézeskalácsos illata volt, az édeskés aromák viszont egyenletesen oszlottak el a gesztenyeízzel. Állagra egy kicsit szárazabb, de jól nyomható akkor, ha a klasszikus módon szeretnénk tálalni.

Bajnai

A kókuszillatú gesztenyepüré nagyon puha és lágy külsejű, mégsem túl aromás és nem is túl édes az íze. Többek szerint ez a püré volt az, amelyből többet is lehetett volna enni, és nem volt fojtóan édes vagy éppen száraz.

Gelato Italiano

A különböző pürék közül ez volt a legfeltűnőbb darab, sötétbarna színe mellett a kérges és kemény külső mögött egy kesernyés utóízű, gesztenyére nem igazán emlékeztető desszertet kóstolhattunk meg.

Massa

A Massa püré világosbarna külsője és puha, omlós állaga mellett egy enyhe fűszeres utóízzel rendelkezett, ez a különleges ízvilág azonban nem tántorított el senkit sem a repetától. A teszt során bukkantunk rá a tényre, miszerint a Bajnai és Massa termékek gyártója egy és ugyanaz annak ellenére, hogy ízvilágában három teljesen különböző terméket kóstoltunk.

Összegzés:

Tesztelőink alapvetően mindegyik márka minőségével meg voltak elégedve, így már csak ízlés kérdése, kinek melyik gesztenyepüré nyeri el jobban a tetszését. Mind süteménybe sütve, mind pedig tejszínhabbal tálalva jó minőségű desszertet rakhatunk a család elé, ha ezen márkák valamelyikét választjuk.

LÁSSUK A VÉGEREDMÉNYT!

MárkaHonnan?ÁrMennyiségÁr/ kg
1.BajnaiPríma629 Ft200g3145 Ft
2.TátiPenny359 Ft250g1436 Ft
3.Gesztenyepüré Massa Príma 699 Ft250g2796Ft
4.Bovitaabcbolt.hu599 Ft200g2995 Ft
5.Massa (cukrozott)netdiszkont.hu 462 Ft250g1848Ft
6.GelatoTesco329 Ft250g1316Ft

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek