5+1 hely, ahonnan magokat és növényeket rendelhetsz a karantén idején

Kertészkedni a kijárási korlátozások idején is lehet. A magokat szerencsére már házhoz tudod rendelni. Ha nincs kerted, akkor dobd fel a lakást néhány új szobanövénnyel!

A járvány miatt kialakult helyzetben a főzés mellett a kertészkedés is jó kikapcsolódási lehetőséget nyújt. Ugyan a kertészetek és gazdagboltok a kijárási tilalom idején is nyitva tartanak, az otthonmaradás jegyében szerencsére már online is beszerezheted a konyhakertbe vagy erkélyedre szánt magokat és palántákat. A megnövekedett kereslet miatt ugyan előfordulhatnak csúszások a megrendelésekben, de a szemet gyönyörködtető végeredmény valószínűleg kárpótol majd. Mutatjuk, mely kertészetekben érdemes szétnézned.

1. Sieberz

A Sieberz oldalán főleg egynyári balkonnövényeket, gyümölcsfákat és virághagymákat találni, de minőségi vetőmag is vásárolható. Gyümölcsökből egészen különleges fajták kaphatóak, van például patison formájú Apistar alma, Ibiza kaktuszfüge vagy kaviár limette. Ezek ugyan drágábbak, de aki szeret kísérletezni vagy tudja, hogyan kell őket gondozni, azoknak jó befektetés lehet. A növények, magok szállítását ültetési időben vállalják, minimális rendelési érték 3000 forint. Egész Magyarország területére szállítanak.

2. Megyeri Szabolcs Kertészete

Megyeri Szabolcs sokak által ismert, tapasztalt kertész. Közösségi oldalát több mint 94 ezren követik. A kertész webshopjában a legtöbb ismert zöldségpalánta jó áron beszerezhető, és bár a zöldségtermesztés hagyományosan a kertben folyik, balkonzöldségek is kaphatóak a kertészetben. Érdemes tehát azoknak szétnéznie, akiknek van egy kicsi erkélyük a lakásukhoz, és szívesen nevelnének rajta zöldségeket.

Egész Magyarország területére szállítanak. 60 ezer forintos megrendelés felett a szállítás ingyenes. A megnövekedett igények miatt a zöldségpalánták rendelését felfüggesztették. Várhatóan május 4-e után lehet majd tőle újra rendelni

3. BioKiskert

A BioKiskert a bio vetőmagok, palánták, cserepes növények, gyümölcsfa oltványok, bio növényvédőszerek, tápanyagok és szakkönyvek boltja. Aki a természetes, szinte vegyszermentes termesztés híve, annak erősen ajánlott. A hagyományos zöldségek mellett ázsiai különlegességek is beszerezhetőek. A vetőmagokat futárszolgálattal szállítják, de van lehetőség személyes átvételre is a BioGazdaboltban.A növényeket a megfelelő ültetési időben szállítják.

4. FitoLand Kertészete

A Fitolandgondoskodik arról, hogy a home office jó hangulatban teljen, a kertészet ugyanis a kerti mellett beltéri növényeket is árusít. De az is széles kínálatból válogathat, aki virágmagot, -hagymát vagy esetleg gyümölcsfát keres. Sajnos a járványhelyzet miatt náluk is megnövekedett a rendelésszám, ezért a korábbi 3-10 munkanapos szállítási idő jelentősen több nap lehet.

5. Oázis Kertészet

Minden beszerezhető náluk, ami a kültéri vagy beltéri kertészkedéshez szükséges, de ha élethű műfűvel szeretnéd feldobni az erkélyed, azt is megvásárolhatod az Oázisban. Mindezek mellett kutyaház, kerti lámpák és más kiegészítő termékek is kaphatóak. A 10-12 munkanapos megnövekedett szállítási idővel itt is kell számolni.

+1. Plante Budapest

Az erkélyeden próbálkozhatsz paradicsom vagy paprika nevelgetésével, de lakásban is nevelgethetsz új növényeket. A Plante Budapest folyamatosan változó minőségi növénykínálattal próbálja zöldebbé tenni az otthon töltött időt. A magas rendelésszám miatt a kiszállítási idő náluk is hosszabb lehet, és ne lepődj meg, ha a megnövekedett kereslet miatt épp nem tudsz semmit a kosaradba tenni. Érdemes többször visszanézni!

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek