5 vacsora éhenkórászoknak

A heti vacsoramenü összeállításakor olyan recepteket is válogattunk, melyekről talán nem is gondolnád, hogy hamarjában összedobhatóak – fánk, Kentucky-csirke...

Az már biztos, hogy a héten olyan finom dolgokat készítünk, melyekről azt gondolnánk, hogy nemcsak az összeállításuk, hanem megsütésük, megfőzésük is minimum egyórás hadjárat a konyhában. Kiderül, hogy fánktésztát viszonylag gyorsan, pár perc alatt is összedobhatunk, hogy aztán sebtiben röpüllhessen is a forró serpenyőbe. Az egyik legnépszerűbb csirkét – Kentucky-módra készítjük most – házi sült burgonyával, vendégeknek is simán kínálhatjuk akár hétköznap is, egészen újszerű élmény a kukoricapelyhes bundában sült csirkefalatok. A spaghetti alla puttanesca klasszikus olasz étel – kellemesen csípős, kellően paradicsomos, pikáns, olívabogyókkal összeforgatott tésztaétel. Ne maradjon el a szokásos heti krémleves se, most éppen zellerből, tejszínesen és levesgyönggyel esszük! Péntekre azért nagyobb gasztroprojektekbe már nem vágnánk a fejszénket, de a sült camambert-rel mégis az az érzésünk támad, hogy extra köröket tettünk a konyhában az aznap esti vacsoráért.

Szép hetet mindenkinek!

{ GALÉRIA = title:5%20vacsora%20%C3%A9henk%C3%B3r%C3%A1szoknak, 1,0,2,4,3 }

Házi ropogtatnivalók

Zöldséges sütik

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek