5 vacsora éhenkórászoknak

A heti vacsoramenü összeállításakor olyan recepteket is válogattunk, melyekről talán nem is gondolnád, hogy hamarjában összedobhatóak – fánk, Kentucky-csirke...

Az már biztos, hogy a héten olyan finom dolgokat készítünk, melyekről azt gondolnánk, hogy nemcsak az összeállításuk, hanem megsütésük, megfőzésük is minimum egyórás hadjárat a konyhában. Kiderül, hogy fánktésztát viszonylag gyorsan, pár perc alatt is összedobhatunk, hogy aztán sebtiben röpüllhessen is a forró serpenyőbe. Az egyik legnépszerűbb csirkét – Kentucky-módra készítjük most – házi sült burgonyával, vendégeknek is simán kínálhatjuk akár hétköznap is, egészen újszerű élmény a kukoricapelyhes bundában sült csirkefalatok. A spaghetti alla puttanesca klasszikus olasz étel – kellemesen csípős, kellően paradicsomos, pikáns, olívabogyókkal összeforgatott tésztaétel. Ne maradjon el a szokásos heti krémleves se, most éppen zellerből, tejszínesen és levesgyönggyel esszük! Péntekre azért nagyobb gasztroprojektekbe már nem vágnánk a fejszénket, de a sült camambert-rel mégis az az érzésünk támad, hogy extra köröket tettünk a konyhában az aznap esti vacsoráért.

Szép hetet mindenkinek!

{ GALÉRIA = title:5%20vacsora%20%C3%A9henk%C3%B3r%C3%A1szoknak, 1,0,2,4,3 }

Házi ropogtatnivalók

Zöldséges sütik

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Ezt eszitek a Szigeten! – Nosalty Vox Pop a Sziget...

Két év kihagyás után végre újra dübörög a Hajógyári-sziget. Bár a SZIGET Fesztivál hagyományosan nem a gasztronómiáról szól (bár a felhozatal évről-évre pazarabb), a Nosalty Vox Pop különkiadásában azt kérdeztük a Szitizenektől, mit esznek, amikor éppen nem isznak?

Nosalty