Az 5 leggyakoribb hiba brownie-készítés közben

Sötét szín, összetéveszthetetlen csokoládéillat, puha omlós tészta – időtlen kedvenc, amit bárki bármikor megenne - ez a brownie. De ebben is lehet hibázni!

Hiába egyszerű tehát, sőt, még 3 hozzávalós változata is létezik, el lehet rontani – nézzük azt az 5 hibát, amit gyakorta elkövetünk, míg az asztalunkra nem kerül!

Íme a Nutellás brownie receptje! (a címlapfotón is ez látható)

Brownie csupán 3 hozzávalóból

1. Nem jó a recept

Kell egy recept, ami bevált – minimum a barátaidnak ismerőseidnek, anyudnak, mindegy, de tudd róla, hogy a belőle születő eredmény tökély lesz. Persze az is jó, ha te kísérletezgeted ki, melyik lesz a kedvenc. Döntsd el, hogy krémesebb, puhább, folyósabb, vagy szárazabb, kevésbé folyós állagút szeretnél!

2. Nem hagyod kihűlni az olvasztott csokit

A csokoládéolvasztás legtöbbször elkerülhetetlen, ha brownie-ról van szó – ami azt jelenti, az olvadt csoki meleg lesz, sőt, forró. Ha jót akarsz, várd meg, míg picit kihűl, mert máskülönben a cukros tojáshoz való hozzákeveréskor kicsapódhat, illetve „megfőhet”a tojás.

3. Nem megfelelő a tepsid

Alap, de a brownie tökéletes állagához tényleg létfontosságú, hogy megfelelő méretű legyen a tepsid. Tartsd be a receptben ajánlott méretet, mert ha túl nagy, a sütid szétfolyik majd és lapos lesz, ha kicsi, túlzottan magas lesz, és nagy valószínűséggel nyers marad a sütemény.

4. Túlsütés

Ezért a csodás receptért kattintsatok a képre!

Gyakori hiba (egyébként a linzereknél is), hogy megvárjuk, amíg a tűre vagy villára nem ragad már semmi a tésztából. Na, ez itt már késő lesz! Ekkorra egy brownie túlpirult, az eredmény pedig egy száraz, morzsálódó, korántsem lágy süti lesz. Azelőtt pár perccel vedd ki, amikor azt hinnéd, hogy jó, és még kicsit ragad belőle a tűre.Kivétel után is sülni fog még picit!

5. Ne vágd fel, amíg nem hűlt ki!

Tudjuk, nehéz megállni, de szebben, jobban fogod tudni felvágni, ha hagyod hűlni, az ízek is jobban összeérnek majd, és az állag is tökéletes lesz. Amúgy is hasfájást okoz egy forró sütemény...

Szemezgessetek!

(forrás: thekitchn)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Üdv! Nekem sütés közben gyakran "felfújódik" a brownie-m, szabályos kis (vagyis inkább nagy) buborékok képz?dnek benne, az alja pedig kráteres lesz t?le - de ha kiszúrom a buborékot, leereszt, csak leveg? volt benne. Ez is lehet attól, ha még túl forrón öntöm hozzá a tojásos masszához a csokit? Köszi el?re is:)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egészséges ételek, amelyek nagy mennyiségben ártalmasak lehetnek

Attól, hogy valami egészséges, még nem biztos, hogy nagy mennyiségben is az – ez nagy igazság, és érdemes rá figyelni, ha nem szeretnénk hízni, vagy emésztési problémákkal küzdeni. Az alábbi ételek például, annak ellenére, hogy nagyon jót tesznek a szervezetnek, az ellenkező hatást váltják ki nagyobb mennyiségben.