Az 5 leggyakoribb hiba brownie-készítés közben

Sötét szín, összetéveszthetetlen csokoládéillat, puha omlós tészta – időtlen kedvenc, amit bárki bármikor megenne - ez a brownie. De ebben is lehet hibázni!

Hiába egyszerű tehát, sőt, még 3 hozzávalós változata is létezik, el lehet rontani – nézzük azt az 5 hibát, amit gyakorta elkövetünk, míg az asztalunkra nem kerül!

Íme a Nutellás brownie receptje! (a címlapfotón is ez látható)

Brownie csupán 3 hozzávalóból

1. Nem jó a recept

Kell egy recept, ami bevált – minimum a barátaidnak ismerőseidnek, anyudnak, mindegy, de tudd róla, hogy a belőle születő eredmény tökély lesz. Persze az is jó, ha te kísérletezgeted ki, melyik lesz a kedvenc. Döntsd el, hogy krémesebb, puhább, folyósabb, vagy szárazabb, kevésbé folyós állagút szeretnél!

2. Nem hagyod kihűlni az olvasztott csokit

A csokoládéolvasztás legtöbbször elkerülhetetlen, ha brownie-ról van szó – ami azt jelenti, az olvadt csoki meleg lesz, sőt, forró. Ha jót akarsz, várd meg, míg picit kihűl, mert máskülönben a cukros tojáshoz való hozzákeveréskor kicsapódhat, illetve „megfőhet”a tojás.

3. Nem megfelelő a tepsid

Alap, de a brownie tökéletes állagához tényleg létfontosságú, hogy megfelelő méretű legyen a tepsid. Tartsd be a receptben ajánlott méretet, mert ha túl nagy, a sütid szétfolyik majd és lapos lesz, ha kicsi, túlzottan magas lesz, és nagy valószínűséggel nyers marad a sütemény.

4. Túlsütés

Ezért a csodás receptért kattintsatok a képre!

Gyakori hiba (egyébként a linzereknél is), hogy megvárjuk, amíg a tűre vagy villára nem ragad már semmi a tésztából. Na, ez itt már késő lesz! Ekkorra egy brownie túlpirult, az eredmény pedig egy száraz, morzsálódó, korántsem lágy süti lesz. Azelőtt pár perccel vedd ki, amikor azt hinnéd, hogy jó, és még kicsit ragad belőle a tűre.Kivétel után is sülni fog még picit!

5. Ne vágd fel, amíg nem hűlt ki!

Tudjuk, nehéz megállni, de szebben, jobban fogod tudni felvágni, ha hagyod hűlni, az ízek is jobban összeérnek majd, és az állag is tökéletes lesz. Amúgy is hasfájást okoz egy forró sütemény...

Szemezgessetek!

(forrás: thekitchn)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?