5 lakberendezési trend, ami teljesen felszívódik ebben az évben

Azt már megszokhattuk, hogy a trendek jönnek-mennek. De melyik az az öt, amitől végleg búcsúzunk a 2021-es évben? Mutatjuk.

A következő lakberendezési trendeket egyáltalán ne erőltesd az otthonodban ettől az évtől, mert az előrejelzések szerint leáldozott nekik.

Viszlát szürke, helló, indigókék konyha

Dennese Guadelupe Rojas belsőépítész szerint az egyik első távozó a lakberendezési trendek közül a konyha szürke színe lesz. „A konyha különböző részeinek szürkére festése vagy a szürke konyhaszekrények nagyon rideg és távolságtartó érzetet keltenek. Az élénkebb színek egyre növekvő népszerűsége kiszorítja 2021-ben a szürkét” – mondta Rojas, aki szerint a szürke éveken át tartó egyeduralmát az indigókék konyha veszi át.

Hosszú ideje vártuk már, úgy tűnik, most tényleg vége: viszlát, fehér minimalizmus

Ami természetesen nemcsak a nappalit, hanem a konyhát és az étkezőt is vastagon érinti. A fehér minimalizmus egyeduralmának úgy tűnik, a koronavírus-járvány vetett véget. Ahogy több időt töltenek otthon az emberek, és kevesebbet az munkahelyükön, éttermekben, barátaiknál, úgy vágynak több ingerre, amelyet a semleges és minimális berendezés nem feltétlenül adhat meg.

Egy időre búcsút int az art deco

Heather Goerzen lakberendező úgy véli, most egy jó időre búcsút veszünk a mogyoróbarna fától, vékony bútorlábaktól és geometrikus mintáktól, azaz az art deco stílustól.

Csak egy falrész más színű a konyhában? Többé ez sem trendi!

Nagyon nagy népszerűségnek örvendett az elmúlt években az a divat, hogy egy-egy helyiség egyetlen falát más színűre festették vagy tapétázták. A trend, amely 2021-ben már nem lesz annyira divatos.

Felejtsd el a bútorkollekciókat

Unalmas. A szakemberek egyetértenek abban, hogy az egymáshoz illő bútorokból álló szobabelső-rendszerek nem fejezik ki a lakójának személyiségét. Érdemes inkább kombinálni a különböző darabokat, stílusokat.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

(Nyitókép: Unsplash)

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek