5 híres séf jó tanácsa az otthoni főzéshez - tanulj Gordon Ramsaytől és Massimo Botturától!

Sokan maradnak otthon a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések következtében, és főznek többször magukra vagy a családjukra. A híres séfek őket látják el tanácsokkal.

Egyre többen maradnak otthon, és váltanak az irodai vagy iskolai étkezésekről #házimenzára a koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedések következtében. A megelőzés érdekében hozott döntések azzal is járnak, hogy többétterem kénytelen bezárni vagy házhozszállításra váltani, és néhány gasztroműsor forgatását is lefújták világszerte. A munkájukból felszabadult séfek közösségi oldalaikon próbálják meg jó tanácsokkal ellátni a követőiket.

Ez is érdekelhet!

Így vészelheted át a családoddal a karantént! Szabályok nélkül nem fog menni

Kézmosási tippek Gordon Ramsaytől

A nyers stílusáról és modoráról ismert séf gyakran oszt meg egy-egy receptet az Instagramján, ezúttal viszont egy nagyon fontos dologra hívja fel a figyelmet: a megfelelő kézmosása! Mert minden főzés előtt kezet kell mosni!Gordon Ramsay a brit állami egészségügyi ellátórendszer (NHS) kihívásában vett részt, amihez többek közt Lewis Hamiltonis csatlakozott. A sztárséf így mosakszik be főzés előtt:

Rachael Ray az otthonmaradás fontosságáról

A FoodNetwork séfje is otthon maradt. Rachael Ray függesztette az aktuális műsorának forgatásait, és ha teheti, akkor recepteket oszt meg rajongóival, akiket szintén arra biztat, hogy ne mozduljanak ki.

Rachael az otthonmaradóknak egyszerű tésztaételeket ajánl, amik pillanatok alatt elkészíthetőek.

Hagyományőrzés Ina Gartennel

A FoodNetwork másik népszerű háziasszonya, és az egyik legnagyobb példányszámban értékesített amerikai szakácskönyv, a The Barefoot Contessa (Mezítlábas Grófnő) szerzője a hagyományok megőrzésére hívja fel a figyelmet. Ina Garten szerint a válság idején a tradíciók ünneplése és a kapcsolattartás adja meg nekünk a normalitás érzését. A szakácsnő azt tanácsolja, karanténban is próbáljunk meg a barátainkkal ebédelni úgy, hogy felhívjuk őket telefonon. Otthon főzzünk hagyományos ételeket is, ő is ezt tette, Szent Patrik napján egy ír különlegességet osztott meg rajongóival.

Padma Lakshmi az árufelhalmozásról

Az indiai származású modell, a Top Chef műsor háziasszonya és több szakácskönyv szerzője,Padma Lakshmi egyszerű receptvideókat oszt meg követőivel.

A műsorvezető emellett a bevásárlás kapcsán osztotta meg tanácsait. Felhívja mindenki figyelmét arra, hogy ne halmozzanak fel olyan felesleges dolgokat, mint például a WC-papír. Szerinte jó, ha mindig van otthon tonhal- vagy paradicsomkonzerv, fagyasztott zöldségek és más tartós élelmiszer, de ezekből sem kell eszetlenül betárazni.

Profi főzési tippek Massimo Botturától

„Vigyázzatok magatokra! Mossatok kezet, mindig mossatok kezet!” – üzeni szinte minden egyes videójábanMassimo Bottura. A világ legjobb éttermeiben tevékenykedő olasz sztárséf amerikai otthonában indította el Karanténkonyha (Kitchen Quarantine) című sorozatát, amiről hangsúlyozza, hogy nem egy főzőműsor, bár főzési tanácsokat oszt meg benne. Bottura minden nap este nyolckor jelentkezik egy-egy videóval. Érdemes tőle tanulni!

Ezeket olvastad már?

via

Címlapfotó: Instagram

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.