Napi cukiság: Pingvinek látogatják meg magukra maradt társaikat az állatkertben

A pingvinek a chicagói Shedd Akvárium legnagyobb látványosságai, egy napra pedig ők lettek az állatpark VIP-vendégei!

A chicagói Shedd Akváriumnak a koronavírus miatt határozatlan időre be kellett zárnia, az állatpark gondozói azonban továbbra is dolgoznak, sőt: az akvárium látogatóinak kedvencét igazi kiránduló körútra vitték, természetesen "házon belül".
A Shedd Akvárium pingvinjei most megtudhatták, milyen az, ha látogatóként néznek szét az állatok között. Vasárnap délután egy csapat aranytollú pingvin útnak indult, és felfedezte az Amazonas élővilágát. A kirándulásról videó is készült, nézzétek!
,,Most, hogy nincsenek látogatók az épületben, a gondozók igyekeznek kreatívak lenni az állatok ellátásában. Új élményeket, programokat és ételeket és még sok mindent biztosítanak nekik azért, hogy aktívak, érdeklődőek és jó problémamegoldók legyenek, valamint hogy a természetes viselkedés kifejezésére ösztökéljük őket"- nyilatkozta az akvárium a Chicago Tribune-nek.
A Shedd Akvárium vasárnap posztolta ki a fentebb látható videót Wellington névre hallgató pingvinjéről, a rövid felvételt azóta 2.5 millióan látták, sokan pedig köszönetet nyilvánítottak a videót feltöltő akváriumnak azért, hogy egy kicsit feldobják ezeket a szürke hétköznapokat. A kaland azóta sem ért véget, tegnap két szintén aranytollú pingvin, nevezetesen Edward és Annie újabb kirándulásra indultak az akváriumban.

via CNN, címlap - Getty Images

Címlapról ajánljuk

További cikkek