„Ha már egy tojásos nokedli is luxus, nem élet az élet” - mondta egyszer Béla, egy idős barátom.A főtt étel élettani és egészségmegőrző szerepe elvitathatatlan, ám ennek megvannak az anyagi és logisztikai vonzatai, amelyek a kor előrehaladtával egy egyszemélyes háztartásban egyre nagyobb kihívássá válnak. Négy érintettet kérdeztem arról, ők hogy oldják ezt meg, és nagyon különböző válaszokat kaptam.
Ferenc (65)
Tudják, hogy ki nem állhatom, ha szottyos a rizsvagy mócsingos a hús, és hogy a meggyes rétesből akármennyit meg bírok enni. Nem a legolcsóbb, de nem is kell a fogamhoz verni a garast.
Úgyhogy van itt a téren egy kifőzde, ahova már sok éve járok. Tölgyfaasztal, kockás terítő, hétvégente hegedűszó. Ide bármikor megyek, örömmel fogadnak. Ismerem a pultost, a pincért, a szakácsot, a konyhai kisegítőt.