382 napig böjtölt egy férfi, hogy lefogyjon

A férfi orvosokkal is konzultált, mielőtt belevágott a nem mindennapi fogyókúrába.

1965-ben Angus Barbierit úgy döntött, hogy 207 kilóról 81-re szeretne lefogyni, ezért nem kevesebb, mint 382 napig nem eszik egyetlenegy falatot sem, vagyis böjtölni fog.

Az akkor 27 éves férfi 1965 júniusában jelentkezett be a Dundee-i Királyi Kórház Egyetemi Orvostudományi Tanszékére, ahol közölte a szakemberekkel, hogy szeretne teljesen lemondani az ételekről, hogy elérje célját.

Helyi hírportálok visszatekintései szerint az orvosok beleegyeztek, hogy ellenőrzésükkel belevághat a kísérletbe, de titkon minden szakember arra számított, ez csak egy fellángolás, a böjt néhány napnál tovább nem fog tartani. Az orvosok vitaminokat és élesztőt írtak fel neki a tápanyag pótlására.

A szakemberek tévedtek, ugyanis Angus Barbierit helyt állt, és betartott minden szabályt: tényleg csak teát, kávét, szódavizet és vitaminokat fogyasztott. Szépen fogyni kezdett, emésztése is teljesen átalakult, és csupán 40-50 naponta ment vécére nagydolgot végezni.

A böjt utolsó harmadában egy kevés cukrot és tejet is tett a teájába és a kávéjába, mert ekkor már nagyon hiányoztak neki az ízek. Végül 1966 júliusban befejezte a kísérletet, amivel sikerült elérnie célját.

És ha azt gondolná bárki is, hogy utána nem sokkal visszahízta a leadott kilókat, akkor nagyot téved, ugyanis Barbieri 5 év után is csupán 88 kilót nyomott.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Különleges pudingos édességek

Vegyük elő azt a kamrában ácsorgó pudingot és készítsünk belőle valami igazán különlegeset! Nem ám holmi kekszes desszertek, hanem tényleg egyedi és isteni finomságok következnek most.

Nosalty

További cikkek

10 csodás köret újkrumpliból

Végre fogyaszthatunk friss és zsenge újburgonyát, melyből rengeteg fantasztikus ételt készíthetünk. De először egy jó krumpliköretet varázsoljunk belőle!