Szeretnél mosókonyhát? Mutatunk egy-két izgalmas megoldást!

Pár évvel ezelőtt egyáltalán nem, mostanában viszont egyre többen alakítanak ki otthonukban külön helyiséget a mosókonyhának. Nézzünk pár klassz megoldást! 

A mosókonyhák az elmúlt pár évben egyre divatosabb (és nem mellesleg) kényelmes megoldást is jelentenek a háztartásokban, körülbelül úgy hódított teret magának ez a pici helyiség az otthonokban, mint anno a gardróbok.

Miért jó a mosókonyha?

A mosókonyha lehetőséget ad a konyha, a fürdőszoba és a nappali tehermentesítésére, azaz segítségével a házimunka nem, vagy csak kevésbé forgatja fel az egész lakást. Például nem vasalunk a nappaliban a tévé előtt, majd hagyjuk ott a ruhakupacot, ha valami hirtelen közbejön, hanem csak egyszerűen becsukjuk a mosókonyha ajtaját, ahol a vasalás mellett mosni és teregetni is tudunk.

És hogy mennyiféle lehet egy mosókonyha? Mutatunk pár klassz megoldást:

Lehet elegáns:

Letisztult, minimalista, ahol minden kéznél van:

Tipp: Egy mosókonyha kialakításánál használjuk ki a rendelkezésre álló helyet és építsük be!

Ha valamiért nem megoldható a mosókonyha kialakítása külön helyiségként, akkor helyezzük a fürdőszobába, ahol

külön kis „szigetként” funkcionálhat:

A sok ötletes megoldás mellett pedig mutatunk egy kevésbé szerencséset is: a lengőpolcokat hagyjuk meg a konyhának vagy a nappalinknak. Egy olyan helyiségbe, ahol a tárolás a legfőbb cél, a beépített szekrények legyenek előtérben, mert bár ez a kivitelezés jól néz ki, de sok tárolási felületet veszíthetünk vele!

Ellenpélda:

Nektek van otthon mosókonyhátok?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek