Kétnapos folyamatos izgulás után végre kihirdették a 2025-ös Bocuse d’Or Lyonban tartott döntőjének eredményét. A magyar csapat, Kelemen Roland vezetésével hónapokig készült a megmérettetésre, mely abszolút megérte, hiszen igencsak rangos elismerést zsebeltek be. Nézzük, hogyan szerepeltek, és kik lettek a győztesek és a különdíjasok.
Mindent a versenyről
A 2025-ös verseny kötelező alapanyaga volt az őzgerinc, melyet egy darabban, csontosan kellett felhelyezni a tálra, ezen kívül őzlapockából egy pitét is kellett prezentálni, és fel kellett használni egy egész libamájat is.
Kötelező volt egy side dish-t is készíteni, amelyben teát kellett használni, és töltött tészta kíséretében tálalni. Ezen kívül a kötelező alapanyagok között volt még a zellergumó, a homár és a corvina, mely egy fehér húsú hal.
A zsűri döntése
Az eredményhirdetésre 2025. január 27-e hétfő este került sor, ekkor derült ki, hogyan teljesítettek a csapatok.
A nyertesek:
- 3. Helyezett: Svédország
- 2. Helyezett: Dánia
- 1. Helyezett: Franciaország
- A legjobb tál: Magyarország
- A legjobb tányér: Norvégia
- A legjobb commis: Franciaország
- Az Elkötelezettség Díja (társadalmi felelősségvállalás különdíj): Új-Zéland, Chile
Gratulálunk a győzteseknek!