Ma estig izgulhatunk a magyarokért: nézd meg, milyen meghökkentő ételek készültek a Bocuse d'Or első napján

A magyar csapat tegnap elkészítette a Bocuse d'Or versenyére tervezett menüsort. Nézzük, milyen csodálatos ételekkel mérettetik meg magukat!

A Bocuse d'Or a világ egyik legrangosabb szakácsversenye, aktuálisan pedig 2025. január 26-27-én kerül megrendezésre Lyonban, Franciaországban. A Bocuse d'Or Akadémia versenyén a világ legtehetségesebb séfjei mérik össze tudásukat, bemutatva kulináris kreativitásukat és technikai felkészültségüket. A versenyzőknek előre meghatározott kötelező alapanyagok felhasználásával kell elkészíteniük ételeiket.

A világverseny döntőjének eredményeit 2025. január 27-én este várhatjuk. Szurkolunk a magyar csapatnak!

A 2025-ös verseny kötelező alapanyagai az őzgerinc, melyet egy darabban, csontosan kell felhelyezni a tálra, és kötelező felhasználni hozzá a két szüzet is. Őzlapockából egy pitét is kell prezentálni, és fel kell használni egy egész libamájat.

Kötelező egy side dish-t is készíteni, amelyben teát kell használni, és töltött tészta kíséretében tálalni. Ezen kívül a kötelező alapanyagok között van még a zellergumó, a homár és a corvina. Mivel a verseny első napja már lezajlott, így az országok fele már lefőzte a különböző ételeket.

Kattints a képre, és nézd meg, milyen gyönyörű tányérokat alkottak!

Nézzük, mit alkotott a magyar csapat!

A magyar csapat élén Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese szerepel. Commis-ja a siófoki Fodor Noel, aki családi éttermükből érkezett a csapatba. A coach pozícióját a Hungast Csoportnál dolgozó Szabó László tölti be, a csapatelnök (és kóstoló zsűri egyben) pedig a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, Dalnoki Bence, aki az előző versenyszezonban csapatával a bronz szobrot hozhatta haza Lyonból. Akárcsak a trondheimi megmérettetés előtt, ezúttal is a csapat segítségére lesz a norvég Christian André Pettersen, aki Dalnoki Bencéhez hasonlóan már szintén állhatott a dobogó harmadik fokán, Lyonban.

Zellerkirályság:

  • vajban párolt sashal és homár aromás fűszerekkel és sózott citrommal
  • friss zellersaláta szezonális fűszernövényekkel és „gombakaviárral”
  • arany zellerkrokett frissítő fűszerekkel
  • zellerpüré és ropogós csicsóka
  • homár sabayon

A magyar lakoma:

  • faszénen grillezett szarvasgerinc libamájjal és aromás fűszernövényekkel
  • bélszín barnított vajban pirított kovászos tésztával
  • szarvaspite vadász-módra a magyar erdő kincseivel
  • lágy meggy vilmoskörtés chutney-val
  • szarvasjus tokaji borral
  • erdei gombás ravioli finom kerti zöldségekkel
  • szarvashúsleves Oolong teával

A Bocuse d'Or nemcsak a versenyzők szempontjából jelentős megmérettetés, a gasztronómia iránt érdeklődők számára is izgalmas esemény, hiszen itt láthatók a legújabb kulináris trendek és technikák.

Forrásaink voltak.


Még több izgalmat itt találsz:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...