Ma estig izgulhatunk a magyarokért: nézd meg, milyen meghökkentő ételek készültek a Bocuse d'Or első napján

A magyar csapat tegnap elkészítette a Bocuse d'Or versenyére tervezett menüsort. Nézzük, milyen csodálatos ételekkel mérettetik meg magukat!

A Bocuse d'Or a világ egyik legrangosabb szakácsversenye, aktuálisan pedig 2025. január 26-27-én kerül megrendezésre Lyonban, Franciaországban. A Bocuse d'Or Akadémia versenyén a világ legtehetségesebb séfjei mérik össze tudásukat, bemutatva kulináris kreativitásukat és technikai felkészültségüket. A versenyzőknek előre meghatározott kötelező alapanyagok felhasználásával kell elkészíteniük ételeiket.

A világverseny döntőjének eredményeit 2025. január 27-én este várhatjuk. Szurkolunk a magyar csapatnak!

A 2025-ös verseny kötelező alapanyagai az őzgerinc, melyet egy darabban, csontosan kell felhelyezni a tálra, és kötelező felhasználni hozzá a két szüzet is. Őzlapockából egy pitét is kell prezentálni, és fel kell használni egy egész libamájat.

Kötelező egy side dish-t is készíteni, amelyben teát kell használni, és töltött tészta kíséretében tálalni. Ezen kívül a kötelező alapanyagok között van még a zellergumó, a homár és a corvina. Mivel a verseny első napja már lezajlott, így az országok fele már lefőzte a különböző ételeket.

Kattints a képre, és nézd meg, milyen gyönyörű tányérokat alkottak!

Nézzük, mit alkotott a magyar csapat!

A magyar csapat élén Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese szerepel. Commis-ja a siófoki Fodor Noel, aki családi éttermükből érkezett a csapatba. A coach pozícióját a Hungast Csoportnál dolgozó Szabó László tölti be, a csapatelnök (és kóstoló zsűri egyben) pedig a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, Dalnoki Bence, aki az előző versenyszezonban csapatával a bronz szobrot hozhatta haza Lyonból. Akárcsak a trondheimi megmérettetés előtt, ezúttal is a csapat segítségére lesz a norvég Christian André Pettersen, aki Dalnoki Bencéhez hasonlóan már szintén állhatott a dobogó harmadik fokán, Lyonban.

Zellerkirályság:

  • vajban párolt sashal és homár aromás fűszerekkel és sózott citrommal
  • friss zellersaláta szezonális fűszernövényekkel és „gombakaviárral”
  • arany zellerkrokett frissítő fűszerekkel
  • zellerpüré és ropogós csicsóka
  • homár sabayon

A magyar lakoma:

  • faszénen grillezett szarvasgerinc libamájjal és aromás fűszernövényekkel
  • bélszín barnított vajban pirított kovászos tésztával
  • szarvaspite vadász-módra a magyar erdő kincseivel
  • lágy meggy vilmoskörtés chutney-val
  • szarvasjus tokaji borral
  • erdei gombás ravioli finom kerti zöldségekkel
  • szarvashúsleves Oolong teával

A Bocuse d'Or nemcsak a versenyzők szempontjából jelentős megmérettetés, a gasztronómia iránt érdeklődők számára is izgalmas esemény, hiszen itt láthatók a legújabb kulináris trendek és technikák.

Forrásaink voltak.


Még több izgalmat itt találsz:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek