Megvan, mi lesz jövőre az év virága és szobanövénye

Két igazán különleges növényről van szó. Az egyik eléggé elterjedt már most is, a másik azonban lehet, hogy sokak számára ismeretlen még.

Mint minden év végén, idén is lehull a lepel, mi lesz az év színe, milyen gasztrotrendek hódítanak majd 2023-ban, továbbá az is, mely virág és szobanövény lesz jövőre a legtrendibb. Úgy határoztak, hogy 2023 sztárvirágja az orchidea lesz, az év növénye pedig a lándzsás zebralevél.

Különös jelentéssel bírnak

Az orchidea és a lándzsás zebralevél is az újrakezdést szimbolizálja. Utóbbiból azonban nem mindegy, milyet veszünk, hiszen a lepkeorchidea például az egészséget és a jólétet, a vesszőkosbor a bölcsességet és a szépséget, a csónakorchidea pedig az erőt és nemességet hozhatja el számunkra.

Ismerjük meg a lándzsás zebralevelet

A lándzsás zebralevélnek csörgőkígyóra emlékeztető hosszúkás, hullámos levelei vannak, amelyek hátoldala bordó árnyalatban pompázik. Ez a növény egyébként a trópusokról származik, nagyon jól elvan rosszabb fényviszonyok mellett is, így akár nem annyira tapasztalt kertészek is bátran bevállalhatják.

Forrásunk volt.


Még több növény itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek