Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

13 bolti titok, amit talán te is sejtettél, de nyíltan soha nem mondták ki

Ha tudnánk a teljes az igazságot, kétszer is meggondolnánk mit teszünk a kosarunkba - vagy ez is olyan, mint a virsli esete? Tudjuk miből készül, mégsem törődünk vele?

Bár sok minden az orrunk előtt zajlik, mégsem vesszük észre. Íme, néhány titok, amit bolti dolgozók árultak el – külföldi és magyar boltok napi rutinjából szemezgetünk:

1. Az egyetlen dolog, ami a bevásárlókocsit lemossa, az az eső. Vagyis nem árt odafigyelni arra, hogy a pékárut hogyan teszed a kocsiba, és érdemes úgy becsomagolni, hogy ne érjen hozzá a fém vázhoz. Tegyük hozzá, ez a kosarakra is érvényes.

2. Egyes boltokban a friss sajt fogalmát egészen egyedi módon értelmezik: egyszerűen lemossák a penészes sajtokat, és újra csomagolják. Ne kételkedj, nem a nemes penészt távolítják el.

3. Az üzletek gyakran retró zenét játszanak annak reményében, hogy a vásárlókban nosztalgikus érzéseket keltenek, és ezáltal többet időznek a boltban, vagyis többet vásárolnak.

4. A boltokban jellemzően nem készítenek minden nap friss csirke-, vagy bármilyen más salátát. Vagyis az, amit veszel, jó eséllyel több napos. Tojásos, gombás és majonézes salátáknál, amiket a hűtőpultban kimérve vásárolsz, érdemes odafigyelned!


5. Ha a vásárlók olyan terméket kérnek, ami a raktárban leghátul van, vagy egy konténer alján, néha inkább letagadják a meglétét.

6. Számos trükk létezik arra, hogy minél több árut vásároljunk. Az egyik ilyen, amikor a gyerekek szemmagasságába teszik a cukros gabonapelyheket, csokikat, édességeket.

7. Szinte minden élelmiszerboltnak van valamilyen állat: veréb, egér, és persze, legyek. Azért, mert nem látod őket, nem jelenti azt, hogy nincsenek ott. Tegyük hozzá: a nagyobb hipermarketekben nem kell nagyon figyelni ahhoz, hogy egy-két egérrel összefussunk.

8. A nagyobb boltokban időközönként megváltoztatják a termékek helyét, hogy még akkor is, amikor célirányosan megyünk, bolyongjunk egy kicsit, hátha beleakadunk valami olyanba is, ami nem volt a bevásárló listánkon.

9. Nem mindig a legjobb ár-érték arányú termékek vannak szemmagasságban, azaz ott ahová leginkább téved a tekintetünk. Szemmagasságba a promotált termékeket teszik, ezért érdemes fentebb és lejjebb is körülnézni.

10. A banános dobozokban nemcsak banán, hanem méretes pókok is lapulnak. Persze, ezekkel jó esetben mi már nem találkozunk, leginkább a bolti dolgozókkal néznek farkasszemet, amikor a szállítmány a szupermarketekbe megérkezik. Azért nem árt óvatosnak lenni, amikor a banánok között válogatunk, ha a gyümölcsök a saját dobozukban kerültek ki.

11. Előfordul, hogy a lejárt termékek nem kerülnek le a polcokról, csupán elé, fölé teszik az újabbakat.

12. Egy bolti alkalmazott szerint az az áruház, ahol ő dolgozik, a fagyasztott ételek többször felolvadtak és megfagytak, amire a vásárlók elé, a hűtőpultokba kerültek.

13. Néhány üzletben ahelyett, hogy a megfelelő tárolásra nagyobb gondot fordítanának, több milliós értéket dobnak a kukába. Rengeteg étel kárba megy, ugyanis, ha húskészítményeket egy bizonyos hőmérséklet felett tárolják, azonnal ki kell dobni őket. Az egyik beszámoló szerint egy amerikai boltból több mint 100 000 dollár, azaz közel 30 millió forint értékben kellett megszabadulni a húsoktól. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ezzel ellentétes példa is van szép számmal, azaz amikor nem dobják ki a húsokat, hanem eladják.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!