Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

12 irtó furcsa, de létező meló, ha kajákkal akarsz foglalkozni - a szakácson és pincéren túl

Mert nem csak a pincér, a séf és a szakács létezik...furcsa kóstolók, tesztelők, szövegírók is dolgoznak mindennapi betevőnkön. Nézzük!

Érdemes belegondolni, hogy azon mondjuk, hogy a kezemben tarthassam a kedvenc tábla csokimat, hány ember dolgozott. Magán a recepten, a kakaó gyárba jutásán, feldolgozásán, a recepten, a több hozzávaló megteremtésén,  az íz tesztelésén, a reklámkampányon, a grafikán, a csomagoláson, stb stb stb. Döbbenet meló ez. Most pár furcsa állást mutatunk be az élelmiszerágazaton belül, lássuk:

1. Szerencsesüti-szövegíró

Ugye arról már mindenki letett, hogy jósok dolgoznak a szerencsesütikbe rejtett szövegeken, és az a sorsnak hála jut pont a mi kezünkbe, akkor, amikor kell? Nem, ehhez a gyártó szövegírókat alkalmaz – ha szorult beléd kreativitás, nyelv- és írni tudás jelentkezz!

2. Rágót rágó tesztalany

Ha imádsz rágózni, és az se zavar, ha a 12 mp alatt íztelenné vált darabot kell még 45 percig rágnod, legyél rágótesztelő!

3. Kutyakaja-kóstoló

Létezik, igen. És az illető emberi lény, igen. A kezdő fizetés 7millió 800ezer forint évente, szóval lehet, hogy érdemes utána járni, főleg, ha hatalmas állatbarát vagy. A professzionális kutyakaja-tesztelőket arra képzik, hogy azonosítsák az ebek által imádott és utált ízeket. Bár más egy kutya meg egy ember ízlelése, de fontos tudni, melyik íz mihez illik, mit szeretnek, mi hogy működik a termékben. Van olyan állateledel is, aminek már a szagáról tudni, hogy nem alkalmas fogyasztásra, meg sem kell kóstolni.

4. Kulináris trendmeghatározó

Legyél te, aki tökéletes ízlésével és ízlelésével meghatározza, mi lesz a következő gasztrotrend, mi az, ami már nem divat, mihez milyen íz illik – követned kell a legtöbb kajás oldalt, gasztrobloggert, híreket olvasni, és IMÁDNI mindent, ami étel.

5. Tojáspucoló

Vannak cégek, akiknek szüksége van pucolt főtt tojásra, bármilyen meglepő. És ehhez bizony szükségük van emberekre, akik egész nap tojást pucolnak, szegények. Másodpercek alatt, ha kell. Tudtad, hogy a világrekord 48 darab 1 perc alatt?

Ezt annyira nem irigyeljük.

Tojásos finomakért kattints:

6. Mirelitkaja-kóstoló

Meglepő módon az ide tartozó kóstolók a fagyasztott ételek szekciójába tartozó ételeket ellenőrzik – ízleléssel. 

Kereset: kb. 3 ezer forintot kapnak érte (az USA-ban) óránként.

7. Ízguru

Ide már komolyabb szakértelem szükséges – az ízguruk határozzák meg, az emberek milyen új ízeket fognak szeretni, milyen étel-kombinációkban érdemes gondolkodni, de ők navigálják a gyártókat is az új termékötletek, ízek felé. Legtöbbször séfek vagy valamiféle gasztrós végzettséggel rendelkeznek.

Kereset: kb. 14 millió forint/év.

8. Csibenem-megállapító

Bizonyám, vannak olyan, csirkefarmokon dolgozó emberek, akik ösztönszerűen tudják, hogy a kiscsibéknek milyen a nemük – eszerint szortírozzák őket. Ez is egy szakma!

9. Csokitesztelő

Tudjuk, álommeló. Ők azok, akik a csokoládégyártókkal tulajdonképpen minőségellenőrként dolgoznak együtt, és kóstolnak, tesztelnek, hogy legyen tökéletes az ízhatás, az állag, a hőfok, minden.

Csokis csodák:

10. Hivatásos bevásárló

Az ember, aki a legjobban ért hozzá, hol a legjobb a friss zöldség, gyümölcs, hús, sajt, tejtermék – a legjobb éttermek séfjeinek segíti munkáját.

...ezeket láttad?

via businessinsider

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!