Így készül az egyik legcsodásabb francia vaj - öröm nézni minden jelenetét!

A vaj az igazi séfek, cukrászok non plus ultrája, ami felett nincs megalkuvás: csakis jó minőségű jöhet szóba, és természetesen nem lehet sem margarin, sem más!

A vajról mindenki - aki főz vele és aki eszi, az is - ódákat zeng - aki nem, az valószínűleg még nem próbált minden azzal készíteni a konyhában, amihez zsiradék kell :) Nem hiába a francia konyha alappillére, Julia Child is megmondta!

via GIPHY

Jean-Yves Bordier, a Le Beurre Bordier alapítója 1985-ben kezdett a vajbizniszbe, szakértő vajkészítői köpülik, gyúrják és sózzák a kiváló minőségű francia vajat.A formázáshoz két lapátot használnak, és erős ütögetéssel egy termetes szabályos téglatestet készítenek, végül ezt csomagolják a gyönyörű, egyedi, márkajelzett papírba. Ha pedig a megrendelők más formát óhajtanak, készítenek, kis kupolákat, csúcsokat, gömböket is - csodásak, de tényleg!

Nézzétek a videót!

Próbáld ki ezeket igazi minőségi vajjal!

Ezeket olvastad már?

Rontásbiztos hollandi mártás

Kedved lenne valami elegáns, de mégsem túl bonyolult fogáshoz a hétvégén? Akkor itt egy bombabiztos ötlet, közben pedig a mártások csodálatos világába is elkalauzolunk.

Coook

via insiderfood

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!