12 frappáns fantázianevű fogás közül választják ki Magyarország ételét

Tizenkét fogás került a "Magyarország étele" verseny döntőjébe, mindegyik tejföl és darált hús felhasználásával készült.

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete második alkalommal hirdette meg, a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola és NÉBIH szakmai partnerségével a Magyarország étele elnevezésű meleg konyhai szakácsversenyét - írta az egyesület az MTI Országos Sajtószolgálatához eljuttatott közleményében.

A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várták, mely alkalmas lehet arra, hogy "Magyarország étele 2019" címet elnyerje. Fontos szempont még, hogy a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön.

A versenybe az ország minden tájáról érkeztek nevezések, melyekben megtalálható a verseny során kötelezően használandó két alapanyag, a Naszálytej Zrt. Zöldfarm BIO tejföl és a darált hús.

A mi tejfölös-darálthúsos kedvenceink:

"Ha magyar alapanyagokból, magyar szaktudásra épülő és a magyar szürkeállomány által megalkotott receptúrákat alkotunk, akkor azzal megtaláljuk a helyünket a világ gasztronómiájának palettáján. Sőt, mindaz a gasztrokultúránk fejlesztésén felül turisztikai vonzerővé is válhat." - mondta el Asztalos István az egyesület elnöke.

A döntőbe jutott ételek fantázianevei:

  • A hegy ajándéka!
  • Apukám Kedvence
  • Csabai ízekbe zárt őz
  • Délibáb
  • Etyeki daráltas
  • Fejedelmi Szivar
  • Hajdú-Bihari Röfögő
  • HaPoTuPi
  • Hoppácska
  • Nagymamám mondta
  • Örökség Trilógia 2019
  • Tüskevár

A verseny márciusban a döntővel folytatódik, ahol eldől, hogy melyik pályamű lesz "Magyarország étele 2019" cím birtokosa.

Még több információ a versenyről itt!

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...