A 8 legmocskosabb pont a lakásban

Ha végigpörgeted fejben a lakásod minden szegletét, mire tippelsz, melyik a legkoszosabb rész?

Az első tippek között biztos szerepel a WC-kagyló vagy a szemetesláda. Pedig úgy tűnik, a bacilusok nem feltétlen a leglogikusabb helyeken telepednek meg - inkább azokon, amiket elfelejtünk úgy tisztítani, ahogy kellene. Lássuk a 8 legrizikósabb és legfertőzőbb pontot a lakásban.

Mosogatószivacs

Igen, ezt amúgy azért megtippelhettük volna. Eleve minden, ami nedves, már gyanús, hogy toplistás. Tégy ellene: minden mosogatás után bő forró vízzel öblítsd át, majd tárold pl. rácson, hogy kiszáradhasson. Néha nyugodtan dobd be a mosogatógépbe, ha van, és cseréld 1-2 hetente.

Távirányító, telefon, kütyü

Tegye fel a kezét, akinek a lakásában háromnál kevesebb távirányító van! TV, DIGI, DVD, HIFI, légkondi, házimozi, de akár a kocsi riasztógombja is, ezen kívül a telefon, az Ipad, Ipod, mikró, lakásriasztó – megannyi gombocska, amiket legtöbbször elfelejtünk tisztítani. Ha tehetjük, minél sűrűbben (akár naponta) töröljük át ezeket valamilyen fertőtlenítővel!

Vágódeszka

Mindannyian hallottunk már sztorikat, hogy mennyire koszos is igaziból egy vágódeszka, főleg, ha fa. Tanácsos minden ételféléhez másikat használni: zöldségekhez-gyümölcsökhöz, hagymafélékhez és nyers húsokhoz egyaránt. Amúgy a citrom és a szódabikarbóna is jó ötlet: szórjunk rá kevés sót vagy szódabikarbónát, aztán küldjük rá a fél citromot, hagyjuk állni egy éjszakára, végül öblítsük le forró vízzel

Kilincs

Sokszor azok a tárgyak a legpiszkosabbak, és azokat tisztítjuk legritkábban, amikhez legtöbbször nyúlunk. Ilyen a kilincs is. Ismerek olyan orvost, aki a női fertőzéseket csakis a női WC-k kilincseihez köti. És tényleg – koszos kézzel mindenki végigfogdossa őket, influenzaszezonban pedig hatványozódik a helyzet. Őszintén, hányszor mosod meg a kezed rögtön tüsszögés után? Na ugye. Fertőtlenítsd, törölgesd gyakran a kilincseket! Ecetet is spriccelhetsz rájuk.

Ezt olvastad már?

Gócpontok a lakásban - ahol mindig rumli van

Törülköző

A nedves törülközők borzasztó baciforrások – mivel a testünkkel közvetlenül érintkeznek, érdemes odafigyelni rájuk. Mossuk hetente, és használat után mindig szárítsuk ki őket! Terítsük ki, ha lehet, szabad levegőre, tegyük radiátorra vagy törülközőszárítóra.

Csapok

Csak mert víz folyik belőlük, még nem tiszták. Megfogjuk a még meg nem mosott, nyers húsos, maradékos, utcai koszos kezünkkel, megnyitjuk a csapot, de magát a fogantyút, a nyitókart csak ritkán töröljük le - és akkor is főleg a vízkő miatt. Használhatunk fertőtlenítőt, de szódabikarbónás vagy ecetes vizet is.

Fogkefetartók, fogkefék

Elfelejtésükre hajlamosak vagyunk, pedig nem kell sok fantázia hozzá, hogy belássuk, mennyire sok bacilus telepedhet meg bennük. Időnként mossuk át őket szappanos forró vízzel, vagy dobjuk be a mosogatógépbe mindkettőt – igen, a fogkefét is.

Kisállatok fekhelye

Valld be, nem sűrűn mosod a macska takaróját vagy a kutya fekhelyét – pedig irdatlan sok baci gyűlhet rá, gondolj csak bele, hol jár egy kutya/cica, ha sétál. Sűrűn porszívózd, ha pedig mosható, dobd be a gépbe 1-2 hetente, ha nem az, akkor is fertőtlenítsd/szagtalanítsd erre való spray-kel rendszeresen.

(via huffingtonpost)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek