Vörösboros-paradicsomos töltött káposzta recept

Vörösboros-paradicsomos töltött káposzta
Vörösboros-paradicsomos töltött káposzta
160 perc / előkészület: 30 perc főzés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ételt szabolcsinak tartják, nevezik cigány töltött káposztának is, de ismert az ukrán konyhában is.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Vörösboros-paradicsomos-chilis töltött káposzta, szabolcsi töltött káposzta, darált hússal töltött káposztalevelek
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy fazékban felteszünk sós vizet forrni, beletesszük a káposztát, amelynek előzőleg kivágjuk a torzsáját. Mikor félig megfő, leszedjük a leveleit. A nagyobbakból 4 szépet félreteszünk, a többit csíkokra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagyma felét, beledobjuk a darált húst is, egyet-kettőt forgatunk rajta, majd beletesszük egy keverőtálba.
  3. Egy serpenyőben kicsit megpirítjuk a rizst, majd felengedjük vízzel, és félig megfőzzük.
  4. Beletesszük a keverőtálba. Hozzáadjuk a fűszereket, beleütjük a tojást, és összekeverjük. A masszát beletöltjük a levelekbe.
  5. Egy edénybe teszünk a vágott káposztából, rátesszük a töltelékeket, majd beborítjuk a maradék káposztával, ráöntjük a káposztát főzőlevét és a paradicsomlevet, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, szórunk rá pirospaprikát, beletesszük a fokhagyma másik felét és a babérleveleket.
  6. Egy tányért helyezünk rá, hogy lenyomja töltelékeket. Mikor majdnem megfőtt az étel, hozzáöntjük a vörösbort.
  7. Tálaláskor egy tányérra szedünk a káposztából, teszünk rá egy tölteléket, adunk hozzá egy kanál tejfölt, locsolunk rá chiliszószt és díszítjük chilivel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 239
elküldve: 1
receptkönyvben: 112
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept
hirdetés

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef szo, 2014-02-15 20:19

Kedves Edit!
Örülök, hogy tetszett a receptem. Remélem találsz még továbbiakat is, melyek megnyerik a tetszésed.

Finimini
Finimini / Finimini szo, 2014-02-15 19:15

Ez egy tipp-topp recept. Gratulálok! Szépen megadta a módját. Gyakorlott háziasszony vagyok, aki ha elolvas egy receptet, fejben már elkészítette, sőt a fűszerek harmóniáját is képes érzékelni. Majd jól körülnézek az oldalán kedves Hobbychef! Üdvözlettel: Edit

406