Sertésköröm rántva recept

Sertésköröm rántva
Sertésköröm rántva
150 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én már nem is tudom, kitől hallottam ezt a receptet, de nagyon szeretem. Akkor a legfinomabb, amikor összeragad tőle az ember szája, ujjai. Persze, nem diétás, ezért nehogy mindennap ilyet együnk!:)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Étkezés után két órával fussunk néhány kört a ház körül:-).

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott köröm
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körmöket alaposan megtisztítjuk.
  2. Úgy készítjük el, mintha körömpörköltet szeretnénk csinálni.
  3. Kicsi zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket.
  4. Beletesszük a körmöket és felöntjük vízzel, nem kell, hogy teljesen ellepje.
  5. Megfőzzük annyira, hogy ki tudjuk szedni a csontokat belőle.
  6. Kivesszük a fazékból, tálcára rakjuk és várunk kicsit, hogy meghűljön, de fontos, hogy melegen csontozzuk ki.
  7. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk,olajban kisütjük.
  8. Nem kell túlsütni, mert amúgy is főtt, csak a panír legyen aranysárga. Sütés közben ügyeljünk a testi épségünkre, mert lehet hogy az olaj néha kicsapja a vizet.
  9. Na, ezután pedig jöhet a takarítás!

  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 997
elküldve: 4
receptkönyvben: 92
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Espe
Espe szo, 2015-11-07 06:04

Töltve is fincsi, apróra vágott pritamin peprika, haggyma, mindezt hagyományos főttojásos töltelékbe keverem. Ezzel töltöm meg...hááát...nyamnyam! :)

Espe
Espe szo, 2015-11-07 05:57

Én étteremben ettem ezt először nagyon régen! Egy lakásszentelőn pedig barátosnőm készítette, volt ám sikítás. Az új konyha falának pedig annyi lett! ÉN panírozás után pihentetem fél órát, így a nedvességet kicsit felszívja és jöhet a sütés. Jó találmány a hálós fedő, nem engedi az olajat fröccsenni! Amerikai mártással tálalom: a tartárba nagyon apróra vágott vöröshagyma, és reszelt sajt kerül. Ez a mártás NAGYON illik a sertés sültekhez. Üdv! :)

Reka-Beatrix
Reka-Beatrix cs, 2012-01-05 21:17

Elkészítettem, így estefelé... nagyon fincsi! Én úgy látszik megúsztam olajfröcskölés nélkül, így felbátorodva, kijelenthetem, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy elkészítettem. :D Köszönöm a receptet!

z1
z1 / z1 sze, 2010-11-10 22:44

Vezérem!
Sajátos a humorom. ( ha a cinikus csipkelődést annak lehet nevezni ) Szokni kell... Hidd el a nyelv ily irányú használata rendkívül szórakoztató. ( Nekem ) Az előbbi társalgásunk erre ( szexre ) vonatkozó része is ennek egy alkotóeleme. Senkit, hangsúlyozom senkit sem akartam megsérteni. Miért tenném? Pláne Eszterrel...
ui: ez megint poén volt...

Z.
...a bizonytalan nagy ló. ...a kelleténél több volt a málna?

...talán lapozzunk...

z1
z1 / z1 sze, 2010-11-10 21:36

Nagyvezér!

Félreérted Esztert, aki pusztán egy újabb kellemes dialógusra kíváncsi ( ha kíváncsi? ) köztünk, velünk, kajáról, piáról "feel"-ről ( A szexnél még nem tartunk. ...Ki tudja? ), erről-arról. Hedonisták vagyunk, hisz itt vagyunk. ...csak ő kisnyúl mi meg a brutális "hím-soviniszta" vaddisznók vagyunk. Ő azt a finomat szereti, mi meg ( hát valjuk meg ) ilyenek vagyunk.

Bocs Vezér, de alapvetően hetero vagyok.
iIyenkor Őt védem...
Z.
... a szolid kismalac

Big Boss
Big Boss / Big Boss sze, 2010-11-10 22:17

Drága barátom z1!Félreértés ne essék,a vita nálam tényleg eszmecserét jelent habár ebben a formában nekem is szimpatikus volt.Meg kell hogy nyugtassalak,volt szerencsém személyesen találkozni Azeszterrel és nem hinném hogy szüksége van védelemre.Egy dolgot kiemelnék,beszélgethetünk mindenről mint soviniszta disznók,egy dologról soha nem beszélgetünk.Az a szex.Baráti üdvözlettel:Dénes

z1
z1 / z1 k, 2010-11-09 22:48

Nagy a fejünk? Nem, ez túl egyszerű lenne. Majd alvás közben gondolkozom.

Na lépek.

Reggel meló.

szeva

Z.

z1
z1 / z1 k, 2010-11-09 22:31

Kedves Dénes!

Csak a recepted 9. pontjára szeretnélek emlékeztetni. Az első 8 pont nálam is OK. Na, de ez a kilencedik? Kb 1/2 éve átadták a nullás Csömör-Kistarcsai részét. 10 perc autóval. Azt hiszem maradok Kistarcsánál.

Z.

Big Boss
Big Boss / Big Boss k, 2010-11-09 22:34

Na igen!Még nem sikerült rájönnöm miért kell néha a fedezék sütés közben.Szerinted?

z1
z1 / z1 sze, 2010-11-10 18:20

Na figyelj Nagyvezér!
Ahogy ígértem elmélkedtem a problémán és láss csodát, megleltem a megoldást. Méghozzá a konyhámban. ...szinte hihetetlen mi? Tehát arra a következtetésre jutottam, hogy nem a fejünk a probléma, - ami ugyebár keresztezi a mérete miatt a kilövellő olaj röppályáját - hanem az olaj. Na ezt kell elhárítani. A kifröccsenésgátlóval. Gyönyörű név. Egy kicsit ízlelgessük a szót. ...(hatásszünet) Ma újfent tájékozódtam az egyik METRO áruházban, mint már oly sokszor. És itt kanyarodjunk vissza a konyhámhoz ahol is található már egy ilyen "kézikészülék". Innét jött ugyanis az ötlet, ami zseniális megoldás felé vitt. NEKED IS KELL EGY ILYEN!!! Felgyorsultak az események: du. elmentem, megnéztem, megtaláltam, igen ott volt. Több is. Fackelmann, de nyeles ám! Átmérő 28cm. alumínium, pöpec fehér, 15cm-es nyél. Ár: 873 Ft 75 fill. Ilyen árképzést!?! ...idióták! Na szóval kb. 80% előny, 20% hátrány. Az előny, hogy a kifröccsenő olajnak visszatartja legalább a 80%-át. A hátrány, hogy csak a 80%-át tatja vissza. A fennmaradó 20% porlasztva ugyan, de kirepül. Na már most, ha van (már van?) akkor nem kell sütésenként, esetleg körmönként újra festeni a konyhát. És mi van, ha nincs? Javaslom a helyi tűzoltóság felkeresését tűzvédelmi öltözék beszerzése céljából. Ruha, sisak, maszk, ilyesmi. Esetleg palack. ...szerintem létrát ne kérj.

Remélem tudtam segíteni

Z.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp sze, 2010-11-10 18:50

Sajnos ki kell ábrándítsalak ebből a tárgyból. Persze én is boldogan vettem ilyet, de ha láttál még durrogást fröcsögést amikor használtam is... Borzasztó! Ugyanis az ételből felemelkedő gőz-pára a fémen kicsapódik, ami vissza az olajba kerül, ezután durrog lődöz, s a mégoly pici lukakon is kipréseli a forró olajat. S ezt utána elmosni talán még borzasztóbb!!! Lehet, hogy érdemes megvárni, míg a köröm jobban leszárad, vagy konyharuhán, papírtörlőn szárogatni. Talán. Nem tudok jobbat sajna! A legjobbakat: Mrs Smith

Big Boss
Big Boss / Big Boss sze, 2010-11-10 18:46

Drága barátom z1! Tájékoztatlak, nekem van ilyen segéd eszköz.Tapasztalataim alapján képzeld az olaj egy érző lény! Miért mondok ilyet? (hatás szünet.....) Nos: Mi akik szenvedünk a kifröccsenő olaj miatt elfelejtjük, hogy az olaj ezt élvezi. Mi történik:Tehát használatba veszed ezt az egyszerű eszközt és láss csodát egy két pukkanás után nem történik semmi, Itt jön a lényeg! (hatás szünet.....) Ha a köröm megfordítására kerül sor, akkor olyan mint a bankok, kamatostul megad mindent ami elmaradt. Tehát a kérdés: Hogyan fordítsuk meg, anélkül, hogy levennénk ezt a nagyszerű eszközt?Ezt kellene megoldani.... Nekem az jutott az eszembe, hogy ezt az eszközt nem használva, két darab egymással összefordított sütő edényt használnék. Nem tudom, természetesen ez csak elmélet......Minden a gyorsaságon múlik.Viszont, ha elég gyors vagyok ez az egész teljesen felesleges. Miért? könnyedén ki tudnám kerülni a ki fröccsenő olaj cseppeket! De addig is talán a legjobb megoldás Kistarcsa, habár tőlem ez elég messze van, de olcsóbb mint a festés. Üdv. Dénes

z1
z1 / z1 sze, 2010-11-10 19:25

A válasz Mrs. Smith-nél található. Egyszerűen szárazra kell törölni. Teljesen. Na, de akkor hol marad az élmény, az élvezet, a katarzis? Amit a vizes láb ( a sertésé ), vagy akár egy frissen panírozott, nyers csirkemáj tud produkálni. ...és akkor még nem is beszéltünk a festésről.

Z.

Gargoyle
P. / Gargoyle sze, 2010-11-10 19:33

Ezt az eszmecserét szeretném visszatapsolni.
Lehetne mégegyszer? Mondjuk keresünk egy arra alkalmas receptet a Nagyvezérnél és megvitatjátok?
Esengek... :-D

Big Boss
Big Boss / Big Boss sze, 2010-11-10 21:07

Vita? Ez csak egy csepp gondolat ébresztgető, vagy megmozdító eszmecsere volt, de vita az nem.Legalább is remélem. Üdv. Dénes

z1
z1 / z1 k, 2010-11-09 21:43

Ah igen! A nagy klasszikus kistestvére! Imádom!!!!!!!!!!! Ezt is mint a borjúlábat. Kistarcsára járok enni. ( citrommal, tartárral és a klasszikus vegyes körettel ) Az út mellé. ...talán, ha megtöltenéd valamivel?
Lehet, hogy annak a receptnek is örülnénk.
Előtte pálinka, közben száraz hosszúlépés, aztán bilagit. Plusz egy fekvés előtt. De ez így jó.

Big Boss
Big Boss / Big Boss k, 2010-11-09 21:50

Köszönöm z1!Örülök hogy tetszik.Ha van kedved elkészíteni,nem kell Kistarcsára járnod!Üdv:Dénes

Kephera
Kephera h, 2010-11-01 15:45

Na ma ez volt az ebéd...mozogni sem tudok, annyit ettem. Isteni volt. Idejét sem tudom már, mikor ettem utoljára ilyen igazi odavágós kaját. Én inkább így bűnözök, nem sütivel.:) Szóval köszi:)

laraed
Edit / laraed h, 2010-10-18 21:20

Kedves Bogi ! Rájöttem ám , hogy Ti egyek vagytok . Az az kettők, csak egybetartozok:))) Na megint sikerült olyan Editesen fogalmazom ....HI-HI HA-HA sziasztok :))))))))))))) Edit

laraed
Edit / laraed h, 2010-10-18 20:40

Szóval Ti kitárgyalok engem Bogival ??? Nahát nahát....))))))) Ismerhet ez a Bogi engem:))) Majd megírom , hogy milyen sikere lett a családomnál . Csak azt nem tudom , hogy kinek írjam meg ? Neked vagy Boginak ? Üdvözöllek mindkettőtöket. :))) Edit

Bia
Bogi :o) / Bia h, 2010-10-18 20:52

Szia Edit!
Mindegy melyikünknek írsz.Ismerlek bizony drága nosaltys kolléga.
tényleg jó ez a köröm,de frissen fogyasztva.Ha mégis kihűlne akkor embert lehet vele ölni olyan kemény lesz.de bedobod a mikróba és újra fini puha.Puszi.Bogi

Big Boss
Big Boss / Big Boss h, 2010-10-18 20:26

Kedves Edit!
Próbáld ki tudom hogy neked ez nagyon fog tetszeni(Bogi mondta),és jó lesz hozzá az ecetes saláta.Üdv:Dénes

laraed
Edit / laraed h, 2010-10-18 20:10

Már hallottam , hogy a körmöt is ki lehet rántani de még nem próbáltam sosem. Nem is ismertem a receptet . Valószínű , hogy most ki lesz próbálva:)))) Köszi a receptet.:))) Üdv Edit

Espe
Espe szo, 2015-11-07 05:55

Én étteremben ettem ezt először nagyon régen! Egy lakásszentelőn pedig barátosnőm készítette, volt ám sikítás. Az új konyha falának pedig annyi lett! ÉN panírozás után pihentetem fél órát, így a nedvességet kicsit felszívja és jöhet a sütés. Jó találmány a hálós fedő, nem engedi az olajat fröccsenni! Amerikai mártással tálalom: a tartárba nagyon apróra vágott vöröshagyma, és reszelt sajt kerül. Ez a mártás NAGYON illik a sertés sültekhez. Üdv! :)

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima h, 2010-10-18 18:57

Régebben nagyon sokszor csináltam.Szerettük salátával tartár mártással.Ez tulajdonképpen a rántott borjúlábat "helyettesítíi.Mindenkinek bátran ajánlom:))

1236