Paradicsomos krumplileves recept

Kalória?
Paradicsomos krumplileves
Paradicsomos krumplileves
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétkor vagy bármikor, amikor sonkát főzünk, a levét felhasználhatjuk a leves elkészítésére.

A maradék sonka belekockázható a végén.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejfölös krumplileves, burgonyaleves paradicsomosan, tárkonyos krumplileves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megpucolt, kockára vágott krumplit odatesszük főni a babérlevéllel, majoránnával, tárkonnyal együtt annyi sonkalében (ha nagyon sós a leve, vízzel hígítjuk), amennyi bőven ellepi. Sonkalé nélkül, csak vízzel is elkészíthető. A levébe egy egész vöröshagymát is teszünk.
  2. Mikor megfőtt, kivesszük a hagymát belőle (persze van, aki szereti), majd a tejföllel, liszttel, paradicsomlével vagy sűrített paradicsommal (ha ezt használunk, több vízben főzzük a krumplit, hogy legyen elegendő mennyiségű leve) habarást készítünk, a főzőléből is egy adaggal elkeverjük (hogy a tejföl ne legyen darabos a forró levestől, mert sokszor előfordul, ha hirtelen beleöntjük). Pici cukrot lehet beletenni, ha túl savanyú lenne a paradicsom - minden savanyú jobb ízű, ha leheletnyi édessel párosítjuk.
  3. Elkeverjük a levesben, lassú tűzön összeforraljuk.
  4. Sonkadarabokat is tehetünk bele a tálalásnál.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 190
elküldve: 3
receptkönyben: 88
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
43 recept

Hozzászólások (2)

klivi
klivi / klivi szo, 2013-03-23 12:33

Kedves Mari!
Anyukám szokta emlegetni a paradicsomos krumplilevest, ami tejföllel készül. A nagymamám sokszor készítette, és anyu szerint az övé soha nem sikerül úgy, mint annak idején az édesanyjáé. Lehet ám, hogy ugyanolyan, csak az emlékek miatt tűnik a régi sokkal finomabbnak :)
Nagyon szép a fotó is!
Üdv.
Livi

Legfrissebb cikkek

Mostantól mobilon is felhasználóbarát a NoSalty
Mostantól mobilon is felhasználóbarát a NoSalty
Mostantól szinte bárhonnan, még egyszerűbben és kényelmesebben érheted el a NoSalty-t okostelefonodról. Új mobilverziónk áttekinthető és gyors út kedvenc receptjeidhez!
31 étel, amit márciusban meg kell főznöd!
31 étel, amit márciusban meg kell főznöd!
Közeleg a megváltó tavasz, a március mindig valami új kezdete. Vele együtt érkeznek a friss és virító zöldségek, amiket ebben a hónapban a piacon már a kosarunkba dobhatunk.
241