Paradicsomos krumplileves recept

Paradicsomos krumplileves
Paradicsomos krumplileves
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétkor vagy bármikor, amikor sonkát főzünk, a levét felhasználhatjuk a leves elkészítésére.

A maradék sonka belekockázható a végén.

hozzávalók / 4 adag

  • 5-7 db burgonya
  • sonkalé vagy 2 l víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom v. 5-6 dl paradicsomlé
  • 1 ek liszt
  • 2 db babérlevél
  • tárkony
  • majoránna

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös krumplileves, burgonyaleves paradicsomosan, tárkonyos krumplileves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megpucolt, kockára vágott krumplit odatesszük főni a babérlevéllel, majoránnával, tárkonnyal együtt annyi sonkalében (ha nagyon sós a leve, vízzel hígítjuk), amennyi bőven ellepi. Sonkalé nélkül, csak vízzel is elkészíthető. A levébe egy egész vöröshagymát is teszünk.
  2. Mikor megfőtt, kivesszük a hagymát belőle (persze van, aki szereti), majd a tejföllel, liszttel, paradicsomlével vagy sűrített paradicsommal (ha ezt használunk, több vízben főzzük a krumplit, hogy legyen elegendő mennyiségű leve) habarást készítünk, a főzőléből is egy adaggal elkeverjük (hogy a tejföl ne legyen darabos a forró levestől, mert sokszor előfordul, ha hirtelen beleöntjük). Pici cukrot lehet beletenni, ha túl savanyú lenne a paradicsom - minden savanyú jobb ízű, ha leheletnyi édessel párosítjuk.
  3. Elkeverjük a levesben, lassú tűzön összeforraljuk.
  4. Sonkadarabokat is tehetünk bele a tálalásnál.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 709
elküldve: 3
receptkönyben: 83
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
42 recept

Hozzászólások (2)

klivi
kliviszo, 2013-03-23 13:33

Kedves Mari!
Anyukám szokta emlegetni a paradicsomos krumplilevest, ami tejföllel készül. A nagymamám sokszor készítette, és anyu szerint az övé soha nem sikerül úgy, mint annak idején az édesanyjáé. Lehet ám, hogy ugyanolyan, csak az emlékek miatt tűnik a régi sokkal finomabbnak :)
Nagyon szép a fotó is!
Üdv.
Livi

Legfrissebb cikkek

Bagelezz bármikor Budapesten!
Bagelezz bármikor Budapesten!
Reggelire, ebédre vagy vacsorára, édesen vagy sósan, hússal vagy zöldséggel, a lényeg, hogy friss legyen és változatos, ahogyan a Budapest Bägelben készül.
Top 5 szilvás édesség hétvégére
Top 5 szilvás édesség hétvégére
Befőztétek már az idei szilvalekvárotokat? Pont ezen a hétvégén tervezitek? Akkor biztosan marad pár szem egy sütire. Ezek a mi kedvenceink, ti melyiket szeretitek?
Bounty otthon – az igazi gyerekjáték
Bounty otthon – az igazi gyerekjáték
Otthon készíteni bolti édességet? Nekem ez az első, de ha ilyen könnyen megy, jöhet a többi is!