r
Nosalty Logó

Epres - narancsos scones

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szofika
Epres - narancsos scones
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az epres-narancsos scones-hez

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az epres-narancsos scones-hez

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 2622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az epres-narancsos scones-hez

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    118.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.7 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 2622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Az epres-narancsos scones-hez

A tetejére és a tálaláshoz

Elkészítés

Az epres-narancsos scones-hez

  1. Melegítsük elő a sütőt, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. A lisztet és a sütőport szitáljuk egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot és a narancshéjat, majd a vajat is. ( Én kicsit megolvasztottam a vajat, így egy fakanállal kevertem össze az anyagokat, de ha nem puha a vaj, lehet morzsolgatni is.)
  3. Ezután mehet bele pici tej és a szamóca, majd gyúrjuk össze a "tésztát". Mivel a szamóca enged levet, ne tegyük bele először az összes tejet. Szükség szerint adjunk még hozzá lisztet is, ha nagyon nem áll össze a tészta.
  4. Lisztezett deszkán, lisztezett nyújtófával nyújtsuk kb. 2 cm vastagra. 6 cm-es átmérőjű szaggatóval vagy pohárral szaggassunk köröket, és tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  5. Tejjel spricceljük le, vagy ecsettel kenjük meg őket és süssük készre.
  6. Ha kihűltek, vágjuk őket félbe, kenjük meg clotted cream-mel, vagy vajjal, tejföllel, tegyünk bele szamócát és melegen fogyasszuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2502
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres - narancsos scones
Szofika 104 recept

Scones iránt fellobbanó szerelmem első megnyilvánulása volt ez, ezt követte az Áfonyás-vaníliás. Még több kép és részletek itt.

Hozzávalók

Az epres-narancsos scones-hez

A tetejére és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?