Dupla tejszín

Leírás

A dupla tejszín egy rendkívül tartalmas tejtermék, melynek zsírtartalma általában 40-55 % között mozog. Levesekhez, szószokhoz vagy édességekhez, valamint sütéshez használják. Svájcban nagy előszeretettel fogyasztják utóételként, a "crème double de Gruyère"-t, piros gyümölcsökkel. Ez a Fribourg kantonból származó dupla tejszín édeskésebb és zsírtartalma elérheti akár a 66%-ot is. Ha nincs kéznél otthon dupla tejszín, pótolhatjuk Mascarpone és tejszín keverékével is. Németországban 1961-ben hozták forgalomba először a rendkívül krémes Philadelphia kenhető duplatejszínt, azaz krémsajtot. Ezen termékekben a tejszín zsírtartalmát egészen 5%-ig is le tudják vinni, ami az ízén és állagán nem érződik.

Dupla tejszín
479
Kalória
1g
Fehérje
4g
Szénhidrát
51g
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
2g
Cukor

100 g Dupla tejszín

fehérjetartalom

1 g

zsírtartalom

42 g

szénhidráttartalom

4 g

víztartalom

0 g

gramm dupla tejszín?

Top ásványi anyagok

Nátrium

43 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1 g

Zsír

telített zsírsav

42 g

ásványi anyagok

Nátrium

43 mg

szénhidrát

cukor

2 g

vitaminok

48 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...