Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke görög módra

Csirke görög módra
Csirke görög módra
120 perc / előkészület: 20 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (45)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok dolgunk volt még munka után itthon, ezért nem akartam külön körettel bajlódni, gondoltam mindent bele. Amúgy is imádjuk a sült zöldségeket. :) Paradicsomból, hagymából és természetesen fokhagymából soha nem elég. A fűszerezésen sok múlik, aki más ízeket kedvel, nyugodtan variálhatja, bár így igazi mediterrán étel.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

A pácoláshoz

A zöldségekhez

ajánlat

Tzatzikit készítettem mellé, jó sok fokhagymával, jéghidegre hűtve.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A páchoz valókat összekeverjük.
  2. A csirkét feldaraboljuk (a szárnyakat levágjuk, a mellét négy részre vágjuk, a combokat és a hátát kettévágjuk) 12 részre, és alaposan bedörzsöljük a páccal, majd kb. 1 órát állni hagyjuk.
  3. A burgonyát és a hagymákat megpucoljuk, majd nagyobb cikkekre vágjuk. A hagymákat elég negyedelni és kb. ekkorákra vágjuk a burgonyát is. A paprikát kb. 8 nagyobb részre osztjuk, a paradicsomokat elfelezzük.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. Egy magas falú tepsibe egy kevés olajat öntünk, beletesszük a burgonyát, sózzuk, megszórjuk rozmaringgal, majd megforgatjuk, hogy mindenhol érje az olaj és a fűszerek.
  6. Ezután belerakjuk a csirkét, majd elosztjuk a hagymát, fokhagymát, és paprikát a tepsiben, hogy mindenhová jusson.
  7. Legvégül a félbevágott paradicsomokat rakjuk a tepsibe, vágott felükkel felfelé és megszórjuk egy kis bazsalikommal. A zöldségeket kissé megsózzuk, majd az egészre rálocsoljuk a citromlevet.
  8. Aláöntjük a vizet, és alufóliával letakarva 60-80 percig sütjük, míg a hús le nem omlik a csontról (csirkéje válogatja).
  9. A fóliát levesszük, a húsra és a zöldségekre szaftot kanalazunk, a húsokat meghintjük egy gondolatnyi pirospaprikával, és 250 °C-on 30 percig sütjük, míg a hús és a burgonya szépen megpirul.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x35x6 cm
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 83
össznézettség: 178 852
elküldve: 107
receptkönyvben: 3 181
elkészítve: 182/217
Facebookon megjelent: 1

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirke görög módra vele sült burgonyával, citromos-paradicsomos csirke burgonyával, tepsis csirke zöldségekkel

Hozzászólások (45)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Encilla
Encilla Wed, 2017-02-01 18:58

Kedves Ági! A páclevet kiöntöd, miután a tepsibe tetted a hozzávalókat? Csak mert tele van finomsággal, gondoltam akár meg lehetne vele öntözni a zöldségeket...Vagy akkor túl olajos lesz? Köszi!

beto
beto Wed, 2016-06-01 13:01

Ez egy szuper recept, már nagyon sokszor elkészítettem, imádja a családom! :-)

witch
witch / witch Fri, 2015-06-26 21:58

Kedves Agi!

A lanykamat ezzel az etellel vartam haza nyaralasbol, mert ki volt ehezve egy kis hazi kosztra. Oriasi sikere volt! En is keszitettem tzatzikit hozza, nekem a legjobban a sult paradicsomokkal izlett. Koszonom a receptet, szep hetveget!
O, majd elfelejtem, az a mennyei citrom illat sutes kozben, hmmmm... :o)

udv:witch

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Mon, 2015-07-27 08:42

Szia witch! :D De jó, de jó! Most itt vigyorgok, mint egy kosár alma. :D Úgy örülök, hogy nektek is ízlett! Ó, igen... a citrom illat! :))) Már csak ezért is érdemes elkészíteni. ;) Köszönöm szépen, hogy megírtad! Szép nyarat nektek!

b-n
b-n Wed, 2014-08-20 15:14

Amikor több a más gyereke nálam mint a saját, amikor ünnep van de esik, mit lehet tenni? Főzni! Pl. ezt a jó kis ételt!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2014-08-09 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.08.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Rod-Nas
Rod-Nas Thu, 2014-07-03 22:00

Ma vacsorára készítettem el, igaz elfelejtettem alufóliával letakarni, de így is jól sikerült. Azért is esett erre a választás, mert minden alapanyag volt itthon. Köszönöm!

Rod-Nas
Rod-Nas Sat, 2014-08-09 08:40

Nagyon szívesen, édesanyámnak is vittem belőle, ő is teljesen odavolt tőle :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2014-07-03 02:04

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.07.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

zsuzsa.gerencser
zsuzsa.gerencser Wed, 2014-07-02 16:34

Ez nagyon jól hangzik! Kipróbálom, most van itthon hozzá minden. Köszönöm az ötletet!

sritus
sritus Mon, 2013-04-08 22:41

Vasárnap ebédre készítettem. Nagyon finom volt, máskor is meg fogom csinálni :)

n_Jucuska
n_Jucuska Sun, 2012-06-24 21:46

Ma ebédre én is elkészítettem, szintén csak csirkemellből és a férjemnek ill. a 4 éves kislányomnak is nagyon ízlett.Tzatzikit kínáltam mellé, amit még előző nap megcsináltam. köszönöm a receptet.

benzol
benzol Fri, 2012-06-22 14:06

Kedves Ági! Ma én is elkészítettem, igaz csak csirkemellből, de isteni lett!!! Gyakori vendég lesz az asztalon:)

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Sat, 2011-08-06 15:01

Szia reka8463!
Örülök, hogy megtetszett a recept és elkészítetted! Igen, a paradicsom van mikor nekem is sok levet ereszt, ez gondolom a fajtától, meg az érettségtől is függhet.:)
Üdv: Ági

reka8463
reka8463 / reka8463 Sat, 2011-08-06 14:07

Elkészítettem ma ebédre!nagyon jó!csak nekem nagyon sok levet eresztett a paradicsom,de letöltöttem róla.egyszerű de nagyszerű!

csato
csato Fri, 2011-08-05 09:44

Szia!

Na akkor ma ez lesz az ebéd!!!!Teljesen beindultam rá!Köszi!
üdv Csató

1379
csirke 1.5 kg
napraforgó olaj 1.5 dl
olívaolaj 1.5 dl
1.5 tk
bors 1.5 kk
fűszerpaprika 1 tk
oregánó 1 tk
rozmaring 1 tk
burgonya 1 kg
vöröshagyma 5 kis fej
fokhagyma 1 fej
paradicsom 4 nagy db
zöld kaliforniai paprika 1 db
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
napraforgó olaj 2 ek