r
Nosalty Logó

Baklava muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Baklava muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 655 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3273 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 337 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 655 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3563.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1490 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 3273 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 337 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A diót darabokra vágjuk, és száraz serpenyőben megpirítjuk. Tegyük bele a 10 dkg mézet, 4 dkg vajat és a fahéjat.
  2. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a szódabikarbónával.
  3. Egy másik tálban a tojást verjük fel a cukorral, tegyük hozzá a maradék 4 dkg vajat és a joghurtot.
  4. A lisztet és a tojásos masszát vegyítsük össze. A muffinformák aljára rakjunk egy kevés tésztát, kanalazzunk rá a mézes dióból, és ismét tésztát. Ne rakjuk tele a formákat, mert sütőpor és szóda is van benne, ezért eléggé megemelkedik.
  5. Minden muffin tetejére rakjuk egy szép dióbelet, és előmelegített sütőben sütjük. Az idő függ a muffinformák nagyságától is. Tűpróbával ellenőrizzük megsült-e.
  6. A kész muffinok tetejére csorgassunk olvasztott mézet. Ebből az adagból kb. 10 kisebb süti lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9654
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis havi újságban találtam, már olvasásra megfogott, mert szeretem a baklavát, ami az édesnél is édesebb! De ez a muffin egyáltalán nem émelyítő, pont jó!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek