Almával tűzdelt pecsenye recept

Almával tűzdelt pecsenye
Almával tűzdelt pecsenye
130 perc / előkészület: 30 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni és nagyon laktató! Stahl receptje alapján!

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

almával töltött sertéskaraj, almás pecsenye, almás-mustáros sertés rövidkaraj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, magházukat eltávolítjuk, a husukat héjastúl cikkekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk.
  2. A hús tetejét 1,5 cm-es közökben bevágjuk, a vágatokat mustárral kikenjük, és mindegyikbe csúsztatunk egy alma szeletet héjjal kifelé.
  3. A karajt kívülről sóval, grillfűszerrel, mézzel bedörzsöljük.
  4. A tespsit kibéleljük szalonnával, majd erre jön a karikára vágott hagyma (szétszedegetve).
  5. Erre a hús és a maradék szalonna a tetejére.
  6. Lefedjük és addig pároljuk, míg meg nem puhul, ha idő előtt elfőné a levét, és a hagyma pirulni kezdene kevés vizet öntünk hozzá.
  7. A sültet úgy szeleteljük, hogy minden szelethez jusson egy alma.
  8. Burgonyapüré illik hozzá vagy saláta, de remek az alatta megsült hagyma is, csak nem túl sok. (Abból utángyártottam még hozzá.)

  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 052
elküldve: 6
receptkönyvben: 114
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Megan

Mióta szakács: 2013.01.17.
4 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

392