Cukrozott szilva nyersen - télire recept

Cukrozott szilva nyersen - télire
Cukrozott szilva nyersen - télire
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilvadömping van, szeretnék bespájzolni télire.:)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Gombócba, pitébe, süteményekbe további ízesítés nélkül felhasználható.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: befőtt, kompót, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

szilva nyersen télire, édes szilva télire, fűszeres szilva üvegben
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy zománcozott edénybe tesszük.
  2. A cukorban elkeverjük a fahéjat, na-benzoátot, vaníliás cukrot, és a keveréket a szilvára öntjük. Hozzáadjuk a szegfűszeget is.
  3. Egy napig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük óvatosan (ne törjük meg), hogy a cukor teljesen feloldódjon.
  4. Tisztára mosott, száraz üvegekbe rakjuk a szilvát. Tetejükre tehetünk 1-1 kanál rumot.
  5. Befőző fóliát vagy celofánt teszünk az üvegekre, és csavaros tetővel lezárjuk. Ha valaki szeretné, hogy hűvös kamra hiányában se menjen tönkre, bebiztosíthatja azzal, ha a fólia és a tető közé is tesz egy csipet tartósítót.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 54 122
elküldve: 11
receptkönyvben: 358
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2017-08-27 01:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.08.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

hujanita
hujanita Sat, 2015-09-05 07:46

Szia! Szeretném kérdezni, hogy ami levet enged a szilva azt le kell szűrni, és úgy üvegbe rakni? Köszönöm

miver748
miver748 Mon, 2017-08-28 14:51

Nem kell leszűrni. Annyi levet kell rárakni, mint amennyi levet szoktál tenni a befőttre. Én még teszek rá egy kanál rumot. Isteni!

gszökemarcsi
gszökemarcsi Wed, 2014-10-01 10:10

Én mindent úgy csináltam ahogy a receptben le volt írva, pincébe tettem. Szerencsére csak 4 üveggel készítettem, mert mind felforrt.

kolmonika
kolmonika Sat, 2017-10-14 17:49

nekem is meg most is forrik 2 hete de sebaj lessz belőlle szilva palinka jo hogy nem csinaltam tőbbet csak 3 üveggel

ari80
ari80 Sun, 2014-09-07 21:38

Szerintem én nem magvaváló szilvát vettem, estére rengeteg leve lett, és össze is estek a darabok :( Csak 2 üveg lett belőle, a nem teljesen szétmállott szilvákkal, a többiből lekvárt főztem. Meg fog romlani az eltett nyers szilva? A levet rá kellett önteni?

agibaby
agibaby Wed, 2014-08-27 18:07

Hamarosan készítem a szokásos évi szilvalekváromat és ezt feltétlenül kifogom próbálni! Mihez szoktad felhasználni?

klivi
klivi / klivi Wed, 2014-08-27 18:25

Szia,
gombócba, sütibe, pitébe ugyanúgy, mint a friss szilvát.

atarkoi
atarkoi Sat, 2013-09-21 16:07

Szia, csak zomancozott edenyben lehet tenni a szilvat? Vagy jo egy modernebb femedenyben is? Nincs zomancozott edenyem:((

nemesbrigi
nemesbrigi / nemesbrigi Sun, 2013-09-15 16:48

Szia! A szilva nettó súlyát adtad meg, vagy még magozás előtti súlyra vonatkozik a 3 kg?
Előre is köszönöm a válaszodat.

816