hozzászólások (2)

leírás

A fehér csokoládé összetevői: kakaóvaj, tej és cukor. A hagyományos csokoládéval ellentétben a fehér csokoládé előállításánál a kakaómasszából kivonják a kakaóport és az így nyert kakaóvajat elegyítik tejjel és cukorral.
A kakaóvaj olvadási pontja elég magas ahhoz, hogy a fehér csokoládé ne olvadjon meg szobahőmérsékleten.
A fehér csokoládé halványsárga vagy elefántcsontszínű, mely ahhoz a tévhithez vezetett, hogy nem tartalmaz kakaót. Sokan nem is tartják igazi csokoládénak.
Kereskedelmi mennyiségben az 1930-as években először a Nestlé gyártotta.
Közvetlen fogyasztása mellett elsősorban édességek, sütemények készítésénél használják.
Díszítésként is szolgál bevonatokon vagy reszelve pl. "parmezánsajtként" a spagetti-fagylalton.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

Fehér csokoládé alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (2)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!