r
Nosalty Logó

Raffaello-szelet

Gréti
Raffaello-szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A házi pudinghoz

A díszítéshez

614
Kalória
21.1g
Fehérje
48.2g
Szénhidrát
37.3g
Zsír
56.6g
Víz
290.7g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
33.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A házi pudinghoz

A díszítéshez

Összesen 614 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A házi pudinghoz

A díszítéshez

Összesen 3688 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A házi pudinghoz

A díszítéshez

Összesen 227 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 614 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    126.7 g

Zsír

  • Összesen
    224 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    289.5 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    339.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    1218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1148 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 3688 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A tésztához robotgépben kihabosítjuk a 7 db tojásfehérjét, közben 3 evőkanál finomszemcséjű cukrot hozzáadagolunk, hogy jó kemény legyen.
  3. Ezt félretesszük egy másik tálba, és mehet az üstbe a 4 tojássárgája, a 3 ek olvasztott vaj és a 4 ek cukor, amit fehér habbá keverünk, aztán alacsony fokozaton ehhez adagoljuk hozzá, kanalanként a mandulalisztet, majd spatulával, nagy mozdulatokkal, hogy habos maradjon, a tojásfehérjét.
  4. A massza mehet egy sütőpapírral kibélelt lapos sütőtálcára min. 40x36 cm-esre, habkártyával lapítsuk el egyenletesre a tetejét.
  5. Tegyük sütőbe a tésztát úgy 15 percre, vagy ameddig aranybarna nem lesz a teteje.
  6. Ha elkészült az alaptészta, vegyük ki a sütőből picit hagyjuk hűlni, majd óvatosan húzzuk le a papírról. A széleket egyenesítsük ki, vagyis késsel vágjuk le, és a hosszabb oldala felől harmadoljuk a mandulás piskótát.

A házi pudinghoz

  1. Miközben sül a tészta, készítsünk házi pudingot. A tojássárgáját keverjük simára cukorral, vanília és/vagy mandulakivonattal, étkezési keményítővel, majd húzzuk fel mandula- vagy sima tejjel, ekkor mehet a tűzre. Forraljuk be folyamatos habverővel keverés mellett, ha besűrűsödött, adjuk hozzá a vajat, ettől krémes és fényes lesz, majd keverjük bele a kockákra tördelt fehércsokit.

A díszítéshez

  1. A háromból egy sütilapot tegyünk egy tálra, kenjük meg a puding picit több, mint egyharmadával, mehet rá a következő sütilap és újabb pudingréteg. Végül megint egy sütilap és puding.
  2. A süti tetejét szórjuk meg kókuszreszelékkel, pirított mandulával, és díszítésképpen mehet pár Raffaello golyó is, nálam ez házi készítésű volt.
  3. A sütit jól hűtsük be, akár egy éjszakára is hűtőbe tehetjük. Hosszúkás szeleteket vágjunk belőle, tejszínhabbal tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Házi fehércsokis puding, kókusszal és mandulás piskótával, megáll az ész, olyan finom, próbáljátok ki!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

7 nap, 7 étel – Főételnek is beillő laktató levesekkel...

Így, gőzerővel készülve az ünnepekre, tudat alatt is igyekszünk kicsit jobban odafigyelni, mi kerül a tányérra, hogy karácsonykor minden bűntudat nélkül csússzon le. A hétre laktató leveseket hoztunk nektek, amikkel a jóllakás garantált, így második sem kell utánuk. Elég lesz most egy fogás!

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...