Lusta asszony rétese Zsóka konyhájából recept

Lusta asszony rétese Zsóka konyhájából
Lusta asszony rétese Zsóka konyhájából
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az interneten találtam, valami gyorsat akartam sütni. Néhány dolgot változtattam raja, hiányzott belőle a só, viszont a 25 dkg porcukrot túl soknak ítéltem. Végül, de nem utolsó sorban szerintem egy túrós süteményből nem hiányozhat a reszelt citromhéj. Nagyon finom, remegős, könnyű finomság lesz belőle, kezdők is nyugodtan belevághatnak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyorsan, minden különösebb gyakorlat nélkül elkészíthető sütemény. Mazsola helyett nyáron gyümölcsökkel lehet készíteni, meggyel, sárga-, őszibarackkal, ribizlivel. Jó étvágyat hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Milánói rétes, túrós sütemény, citromos túrós süti mazsolával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy csipet sóval, a 15 dkg porcukorral és a sütőporral egy tálban alaposan összekeverjük, majd kétfelé osztjuk.
  2. A tojást felverjük kissé, nem kell nagyon habosra, inkább csak homogénre keverjük. Hozzáadjuk a fél liter tejet és a vaníliás cukrot.
  3. Egy kb. 20x30 cm-es tepsi alján elkenjük a 10 dkg vaj felét, majd egyenletesen rászórjuk az egyik adag lisztes keveréket. (Én egy kicsit megrázogattam a tepsit, hogy egyenletesen elterüljön.) A tetejére kézzel rámorzsoljuk a fél kg túrót, ráreszeljük a fél citromhéjat, rászórjuk a mazsolát. Végül amennyire lehet, egyenletesen rászórjuk a másik adag lisztes keveréket.
  4. Ráöntjük a tojásos, cukros tejet, ráreszeljük a maradék citromhéjat, és apró darabokban rámorzsoljuk a maradék 5 dkg vajat. Akinek úgy könnyebb, felolvasztva is rá lehet önteni.
  5. Jó sok helyen, a tepsi aljáig lenyúlva villával óvatosan meglazítjuk, hogy a folyadék rendesen át tudja járni. Fél órát pihentetjük, hogy a folyadékot kicsit magába szívja. Előmelegített sütőben 150 fokon 45-50 percig, tűpróbáig sütjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 51
össznézettség: 79 524
elküldve: 20
receptkönyvben: 199
elkészítve: 26/26
Facebookon megjelent: -

szakács

V.Zsóka

Mióta szakács: 2014.05.02.
1 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kat
Kat sze, 2014-07-30 18:00

Most sül, rögtön másfél adaggal indítottam. Máris isteni illatok terjengenek a konyhában. Köszi a receptet! :)

Hoborc
Hoborc k, 2014-07-15 13:25

Én is megcsináltam, tökéletesek az arányok, a citromhéj és a vanília isteni illatot teremtett a konyhában és egy nagyon kellemes, könnyű sütike lett belőle. Anyukám is elkérte a receptet, annyira ízlett neki amit kóstolóba küldtem, és ez higyjétek el, nagy szó!:-)

csandi001
csandi / csandi001 v, 2014-05-25 17:00

Köszönöm a receptet, nekem is jól sikerült :) Annyit változtattam csak rajta, hogy felesben teljes kiőrlésű lisztből csináltam, de még így is nagyon finom!

1024