Mákos - diós bejgli recept

1 adag
1090
kcal
Mákos - diós bejgli
Mákos - diós bejgli
receptkönyvben hozzászólások (91)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Karácsony szinte elmaradhatatlan főszereplője ez a sütemény.

Én már egész fiatal lánykoromban kezdtem a próbálgatását.

Emlékszem, egyszer Édesanyámmal (akkor kisebb konyhánk volt) valamiért több bejglit kellett készítenünk. Vendégek jöttek, vagy talán ott is maradtak nálunk pár napig, már nem tudom. Csak arra emlékszem, hogy mindenhol bejglik feküdtek tepsiken, nemcsak a konyhában, de a spájzban és már a szobában is akadt belőlük. És várták a sütőbe való bebocsáttatást......! És csak  nőttek - nőttek mindenfelé....dagadtak és durrantak szét :-)))))))

Valahogy nagyon nehezen lett vége annak a sütésnek és murisan néztek ki mondanom sem kell mire megsültek szegények, úgy elkeltek, hogy csak na! Azért a végén már mi is nevettünk az egészen. Finomak voltak, de tudjuk, a kinézet sem mindegy :-)

Aztán persze felhagytunk azzal a recepttel, mert igazából máskor sem jött be.

Utána szép lassan, már jómagam, elkezdtem a hajtóvadászatot a jó bejgli recept után.

Szerintem nem kell mondani, hogy ki-ki hányféle recepttel találkozott és az alapján készítette már el.

Teltek az évek, és szinte minden évben új recept szerint sütöttem, és hol ez, hol az nem stimmelt, mire elkészült.

De a fő hiba mindig az volt, hogy csak megrepedt a végére!!!!!

Mindig gyönyörűek, mikor betesszük a sütőbe, tudom a barátnőktől, kolléganőktől. És akárhogy is imádkozunk érte a sütő üvegén át  nézve sülés közben, - na most talán nem reped meg....! - nézd, még mindig jól néz ki! stb... sokunknak lefagy az arcáról az öröm, mikor megtörténik....

Persze a drága férjek, gyerkőcök, rokonok vigasztalása, hogy pl. " - ez mind a jóságtól van, azért repedt meg!  - " , aztán..."- húú, ilyen finom még nem is volt! - " , meg .. " - az íze számít, hisz olyan finom... "-  ugye ismerjük? - enyhíti a szomorúságot, de azért ott van, hogy megint nem sikerült.

Na, ezen recept alapján, ami Lajos Mari: Karácsonyi édességek c. könyvéből való, készítettem tavaly Karácsonykor életem legszebb bejglijét.

Igaz, mint ahogy a képen is látszik, egy picit ez is megrepedt oldalt ;-)) de ezt elnéztem neki! Könnyű volt vele dolgozni, gyorsan is ment, az előző esti kis összegyúrás nem volt nagy ügy, és idő sem. Ééééés, nagyon finom volt, mellesleg!!!!!  :-)))))))

Így hát, akinek nincs bevált receptje, annak ajánlom kipróbálni...

 

 

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karácsonyi bejgli, diós és mákos beigli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát előző este készítjük el. A lisztet deszkán elmorzsoljuk a vajjal, rászórjuk a porcukrot és a csipet sót. A tejfölt meglangyosítjuk, beletördeljük és elkeverjük benne az élesztőt és a tojást. Kicsit hagyjuk feljönni. Ráöntjük a lisztes keverékre és összegyúrjuk.
  2. 4 db cipót formálunk belőle (érdemes előtte lemérni és pontosan elnegyedelni), átlátszó fóliába csomagoljuk és másnapig betesszük a hűtőbe.
  3. Ha teszünk a töltelékbe mazsolát, akkor forró vízben megmossuk, és leöntjük a rummal.
  4. A diótöltelékhez felvágjuk a vaníliarudat, kikaparjuk a magocskákat, a porcukorral együtt elkeverjük a tejben és azt felforraljuk. Levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a diót (ha híg, akkor kevés zsemlemorzsát szórhatunk bele).
  5. A máktöltelékhez 100 ml vízben elkeverjük a porcukrot, felforraljuk és elkeverjük benne a mákot. Levesszük a tűzről, és belereszeljük a citrom héját, majd belecsavarjuk a levét is. Hagyjuk kihűlni a töltelékeket!
  6. Az első tésztacipót lisztezett deszkán lazán átgyúrjuk, és kb. 5mm vastagra, téglalap alakúra  kinyújtjuk.
  7. Az 1 tojást kettéválasztjuk, és a fehérjével vékonyan megkenjük a tésztalapot. Rákenjük óvatosan az egyik töltelék felét úgy, hogy a hosszabb oldalain hagyjunk szabadon kb. 1.5- 2 cm-t. Ekkor megszórhatjuk a lecsöpögtetett mazsola negyedével.
  8. Most a két rövidebb oldalon visszahajtunk kb. 2 cm-t  (ezek lesznek az oldalai), és a hosszabbik oldalán kezdve lazán feltekerjük.
  9. Sütőpapíros tepsire fektetjük. Most jöhet a másik három tekercs.
  10. Tetejüket megkenjük tojássárgával, és langyos helyen hagyjuk, míg az megszikkad rajtuk. Majd megkenjük tojásfehérjével, és ugyanúgy rászikkasztjuk.
  11. Ezalatt a sütőt előmelegítjük.
  12. Mielőtt betesszük a sütőbe a szép kis bejglijeinket, sűrűn megszúrkáljuk villával, vagy egy hurkapálcikával. 
  13. Betesszük a középső rácsra a sütőbe és gyönyörű aranybarnára sütjük. Az elején (15-20 perc) nem szabad kinyitni a sütő altaját!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 111 129
elküldve: 86
receptkönyben: 1 586
elkészítve: 79/116
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
250 recept

Hozzászólások (91)

Vadmalac
Vadmalack, 2013-12-24 06:21

Kedves Vici,
már második éve a Tied a nyerő recept nálunk. Még a sütési idő is pont az én sütőmhöz igazodik...! ;o)
Csak egy visszatérő probléma van vele: nem szabad előbb megsütni, mert gyorsan fogy.... Tegnap este megsütöttem egy adagot - gondoltam kevesebb dolgom lesz ma. Végül a tervezett vacsi ment vissza a hűtőbe és a langyos süti pedig kis családom pocakjába.
Szóval most hajnali 5 óra van és újra dagaszthatok, ha a vendégeknek is akarok adni valamit...

Nagyon köszönöm a megosztást!

Boldog Karácsonyt!

Andrea

mazsibabika
mazsibabikasze, 2013-12-11 17:38

Sziasztok, szia Vici!
Felbuzdulva a tegnapi eredményen ma ismét begyúrtam egy adagot reggel, de már 8 darabra elegendőt.1-2 hetem van hátra a szülésig és úgy gondoltam,hogy szépen kisütöm őket és lefagyasztom, mert ha én karácsonykor a kórházban leszek, akkor azért még is csak legyen valami karácsonyi hangulat. Sajnos a maiak viszont nagyon csúnyák lettek. Középen szétrepedt mind a 4 mákos, a diósak pedig még borzasztóbbak lettek. Azok szinte a gusztustalan kategóriába tartoznak már. Nagyon mérges vagyok és nagyon rosszul is esett ez a dolog most. Szerintetek mi olyan nagy bonyolultság a bejgli sütésben? Ma ezen gondolkodtam, de választ nem találtam rá. A barátom anyukája is például nagyon sokat süt idegeneknek és lakodalmakra is, de ő sem tud igazán jó bejglit sütni. Pedig hát sokkal komolyabb és nehezebb sütiket készít nap mint nap. Emeletes, marcipános............ tortákat............
Szerintem a bejgli sütést én most egy jó időre felfüggesztem, mer ezek a maiak tényleg nagyon csúnyák lettek.

mazsibabika
mazsibabikak, 2013-12-10 16:51

Szia Vici!
Hát nem fejeződött be rosszul a sütés, de sajnos 2 bejglim is megrepedt, illetve a töltelékekkel nagyon sokat küzdöttem, alig bírtam elkenni a tésztán.Azon szerintem én hígítani fogok majd. Holnap újból próbálkozom már az általam módosított taktikával. Nem adom fel!

Üdv,
Szilvi

mazsibabika
mazsibabikak, 2013-12-10 11:59

Kedves Vici!
Én ma korán reggel már begyúrtam a tésztát és este fogom kisütni. Eddig jól ment minden csak kevéske lisztet még kellett hozzá tennem pluszban, de tényleg nem sokat. Szerintem az függhet attól is,hogy ki milyen tejfölt használ, mert sajnos (szerintem) némelyikben nagyobb a víztartalom és az eredményezhet lágyabb tésztát. A töltelékeket is előkészítettem már. Majd tájékoztatlak,hogyan végződött a történet. Köszönöm a receptet!
Szilvi

vicikó
vicikók, 2013-12-10 14:12

Kedves Szilvi!

Kíváncsian várom az eredményt! :) én is...

Üdv:-) Vici

szuszi
szuszics, 2013-01-17 13:15

Nagyon jó a recept!! Én is ezt a bejglit készítettem karácsonykor!!
Köszönöm :-)

mattersdorferne
mattersdorfernecs, 2013-01-03 21:14

Köszönöm a receptet. Megsütöttem karácsonyra, nagyon finom lett. igaz nekem repedezett egy kicsit, de az ízéből nem vett el semmit.
Azt el kell még mondanom , hogy a lisztet azt kevertem csökkentett Ch-uval, a cukor pedig 0 Ch-ás volt. A négy rúdból kettőt betettem a fagyasztóba és lassanként szedegetem elő, olyan mintha most sütöttem volna. Finom puha a tésztája.
Györgyi

vicikó
vicikószo, 2013-01-05 21:07

Kedves Györgyi!

Örülök, hogy ízlett a recept alapján készített bejglid, még ha kicsit 'külalakra ' nem is volt tökéletes. :-))) A beljglik már csak ilyenek! :-)

És köszi, hogy megírtad a csökkentett Ch-os tapasztalataidat, lehet, hogy tudja még más is majd használni!!!!!

A fagyasztást már én is kipróbáltam, igen teljesen olyan , mintha friss lenne.

Üdv: Vici

b_janka
b_jankacs, 2012-12-27 09:12

Szia Vicikó!

Megsütöttem, 24 órás hűtős pihenés sem rontott rajta sokat. Sajnos oldalt megrepedt, meg talán túlontúl omlós is lett a tészta (inkább a szeletelés mint az ízvilág rovására, és talán ez lehet, hogy a hosszabb pihentetés eredménye) de első bejglinek tökéletes, nagyon finom és szép lett. Köszi a receptet, jövőre is ezt sütöm! :-)

vicikó
vicikóp, 2012-12-28 23:37

Szia Janka!
Gondoltam ám Rád, és kicsit izgultam, hogy jól sikerüljön az első bejglid!:-))
És amint írod megfelelt elsőnek, így megnyugodhatunk! :-))) Ügyes vagy!

Boldog új évet kívánok Neked!
Üdv: Vici

Babycyka
Babycykasze, 2012-12-26 12:25

Kedves Vicikó! Köszönöm szépen a receptet,kipróbáltam,dupla adagból:)Nagy sikere volt,finom,mutatós és nem repedt szét:)))Köszi:)

vicikó
vicikóp, 2012-12-28 23:35

Kedves Babycyka!

Igazán nincs mit, szívesen! Örülök, hogy Neked is jól sikerültek a bejglijeid, és hogy ízlett is!:-))

Boldog új évet kívánok Neked!

Üdv: Vici

Babycyka
Babycykav, 2013-01-13 13:17

Kedves Vicikó:)Neked is Kívánok jó egészséget,és Boldog Új esztendőt.Nagyon örülök ,mert ilyen fincsi bejglim rég volt:)

szilvus67
szilvus67v, 2012-12-23 20:00

Tegnap este begyúrtam a tésztát.Ma reggel pedig megsütöttem a bejgliket.Nagyon nagyon finom lett.Igaz,hogy kicsit szétnyílt az oldala, de ez még belefér, nem veszélyes.Sok receptet megnéztem, de végül a tejföl miatt e mellett döntöttem.Tapasztalatom szerint amiben tejföl van az sokkal omlósabb finomabb tészta lesz és nem is szárad ki olyan gyorsan.A nyers tésztával öröm volt dolgozni,csak kicsit kevésnek tartottam. 4 db vékonyka, csenevész bejglit sikerült kreálnom.Na, de mire megsült.....hmm, olyan szépek és csinoskák lettek, mintha a cukrászdából hoztam volna.És az íze.....isteni finom, omlós.Köszönöm a receptet és Boldog Karácsonyt Kívánok mindenkinek:)

vicikó
vicikóp, 2012-12-28 23:32

Szia szilvus67!

Örülök, hogy a sütődben csoda történt!!! :-))))

Boldog új évet kívánok Neked!

üdv: Vici

almamag
almamagv, 2012-12-23 18:54

Csak gratulálni tudok a recepthez! Tavaly is ez alapján sütöttem, nagyon finom lett. Na de ez, amit most sütöttem! Á, eszméletlen, milyen jó lett! Gyönyörű fényes, tele töltelékkel, nem repedt meg!!!! Isteni az íze! Legszívesebben mindenkinek adnék egy szeletet, hogy lássa, érezze : a világ legjobb, legszebb bejglije. Nagyon-nagyon köszönöm ezt a csodás receptet! Mindenkinek Áldott Karácsonyt kívánok! Ili

vicikó
vicikóp, 2012-12-28 23:26

Szia Ili!

Nagyon örülök, hogy idén is hű voltál a receptemhez ;-), jól sikerült, és ízlett! :-))

Boldog új évet kívánok Neked szeretettel : Vici

kercsy
kercsyv, 2012-12-23 12:09

Ma megsütöttem a recept alapján a bejglit. Hát.....mit is mondhatnék. Ez lett életem legcsúnyább bejglije. A diós szó szerint szétfolyt, a mákos kicsit szebb lett, pedig annak volt lágyabb a tölteléke. Szerintem a 1,5dl tejföl rengeteg a tésztába. Gyúrtam hozzá még lisztet, de így is nagyon puha lett a tésztája az 1 éjszakás pihentetés után is. Eddig is szétrepedtek kissé a bejglijeim, de ez azért durva.

vicikó
vicikóp, 2012-12-28 23:29

Igazán sajnálom! Nem tudom mi lehetett a gond.
Ahogy olvashatod itt a kommenteket, nem csak nekem szokott " jól " sikerülni ezen recept alapján.

Azért engedd meg, hogy boldog új évet kívánjak Neked is!

Üdv: Vici

henrieta
henrietav, 2012-12-23 09:50

Nagyon jo kis recept. Nem repedt ki egyik sem.
Boldog es Bekes Karacsonyt kivanok !

b_janka
b_jankak, 2012-12-18 10:43

Sziasztok!

Ez lesz életem első bejglije és szeretném ha sikerülne. A problémám annyi, hogy nem tudom csak egy éjszakát pihentetni, mert begyúrom a tésztát, utána utána a rákövetkező nap nem leszek otthon, így csak 2 nap múlva tudnám megsütni. A kérdés, hogy szerinted/szerintetek inkább pihenjen két napot a hűtőben, vagy mondjuk csak 4-5 órát a sütés napján? A válaszokat előre is nagyon köszönöm. :) Szép napot mindenkinek, janka

vicikó
vicikósze, 2012-12-19 14:05

Szia Janka!

Így nem készítettem még, de szerintem nem lenne gond, ha többet pihen a hűtőben, mint egy éjszaka. Az a lényege szerintem, hogy jól kihűljön a tészta, és lehet, hogy a csak pár óra pihentetés nem lenne elég.

Egyébként pl. lehet vásárolni is készre készített élesztős omlós tésztát, és azt is a hűtőben tárolják.

De mindenképpen nagyon csomagold be, többszörösen folpackba, ha beteszed a hűtőbe.

Kíváncsi vagyok milyen lesz a bejglid?

Üdv: Vici

GINANNANI
GINANNANIk, 2012-12-18 12:53

szia Janka!

én a szerző javaslatára, megsütöm őket előre és folpack-ba csomagolva lefagyasztom, és ünnepnap előtti este előveszem.
Anna

ilosvai
ilosvaiv, 2012-12-16 09:40

Sziasztok! Ez a töltelék mennyiség 4 rúdhoz való adag lesz, vagy rudanként számoljam? Nézzétek el nekem ezt a kérdést, de életem első bejglije lesz! Áldott készülődést mindenkinek!

vicikó
vicikóv, 2012-12-16 10:32

Kedves ilosvai!

Igen 4 rúdhoz való a töltelék mennyisége. Igaz, ezek nem hosszú rudak, de 2-2 mákos, ill. diós jön ki belőle.

Sok sikert a készítéséhez! :-)

Kellemes ünnepet kívánok!
Üdv: Vici

GINANNANI
GINANNANIcs, 2012-12-13 15:11

Kedves Vici!

Javaslod, hogy egy héttel előre elkészítsem a beigliket és tároljam? olyan sok a dolog, szerettem volna legalább a beiglivel előre meglenni, de a kommentek alapján, nem merem. mi a tapasztalatod?

választod előre is köszönöm!

Anna

vicikó
vicikócs, 2012-12-13 16:04

Szia Anna!

Én a megsült bejgliket frissentartó ( folpack )fóliába szoktam csomagolni, és mindig annyit vágok fel, ami épp elfogy. Így szerintem, több napig ( 4-5 ) tökéletes. Ízre és állagára is. Utána nyilvánvalóan veszít már a nedvességéből, nem olyan, mint teljesen frissen.

Vagy rögtön mélyhűtőbe teszed, amint teljesen kihűlt, ugyanígy jól, többszörösen becsomagolva, és akkor felengedés után tényleg teljesen olyan, mintha akkor sütötted volna. Ezt igazán tudom ajánlani, időspórolási célzattal. Így már raktam el, nekünk nagyon ízlett. :-)

Olvasom, igen az egyik hozzászólásban valaki azt írta, hogy másnap nem az igazi, vagy valami hasonló. Ezt nem értem? Szerintem nincs igaza, de nem érdekes.

Remélem ha elkészíted, jól sikerül, és ízleni fog!
Kellemes ünnepeket kívánok!

Üdv: Vici

GINANNANI
GINANNANIh, 2012-12-17 13:50

Nagyon köszönöm a válaszod!
akkor hozzáállok most.
Próbáltad már, hogy az összegyúrt tésztát, 1 éjszaka állás után, lefagyasztod és pár nap múlva , felengedés után töltöd és sütöd?
Üdvözöllek!
Anna

vicikó
vicikók, 2012-12-18 00:06

Szia Anna!

Ezt a módszert még nem próbáltam. Bocsi, ebben nem tudok segíteni.

Kíváncsi vagyok, milyenek lesznek a bejlijeid?!

Üdv: Vici

oxigen85
oxigen85sze, 2012-11-21 22:44

Ez a kép, ez valami csodaszép.

Már csak a kép miatt is ki lesz próbálva.

gregoreva
gregorevacs, 2012-01-12 13:36

Kedves Vicikó!

Mihamarabbi, gyors, és teljes meggyógyulást kívánok! :-))
A szép után, a jó után, ilyentájt tényleg nem csak a magas számlák, de a betegség is bekopog, hogy miért van így? :-((
Köszönöm a receptedet, majd idén, (nem most lesz:-)) , addig még tavasz és nyár is lesz, szerencsére! ), el fogom készíteni, lehet nem ilyen hamar, hogy dugdosni kelljen:-))

Köszönöm szépen, örültem, hogy megkaptam a megtisztelő címet:-)))
Szép , pihenős napot és hétvégét kívánok, feküdd ki azt a csúnya betegséget mielőbb:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevap, 2012-01-06 09:36

Kedves Vici!

Tudod, az anyukák kezében annyira benne van az a bejgli.....
Anyum is csinált egy adag diósat és mákosat, meg anyósom is, de ő gyúrt tésztából.
Nem ízlett igazán egyik sem, hiányzott belőle a cukor, és egyikből a citromhéj is,pedig megszoktuk, hogy úgy készíti,-a másik meg annyira kemény volt, fejbe lehetett volna vele valakit ütni,- és muszájból enni, nem igazán jó.:-(
A legelső sütésem, isteni lett, és eldugtam, és mire meglett a zserbó,kalács, kuglóf, meg a krémes Ágica szelet, a fodrász, és már az ételekkel foglalkoztam volna, kiderült, amit Te már sugalltál, hogy sündörögnek egy helyen, a gyerekeim és a férjem is, és jobb lesz, ha megnézem a dobozt.
A kis falánkok, már jó a felénél jártak mind a kettőnek,még jó hogy alapanyag volt otthon:-)) ), ezért még egyszer el kellett készítenem , karácsonyra.:-))
Ezért van a kétszeres köszönet érte.:-)))
Ezt már nem kellett eldugni, lehetett nyugodtan enni, akkor már az ünnep megérkezett.:-))
Éva-Anyóca

vicikó
vicikócs, 2012-01-12 10:54

Kedves Éva!
Nagyon jó érzés, hogy többeknek sikeres lett a bejgli sütésük a recept alapján....
Igaz, Te voltál az első, a " dugi-bejglikkel ", és jó volt hallani Tőled, hogy milyen kis helyesek lettek.
Én is sütöttem, az enyéim is finomak voltak.
Aztán elteltek az ünnepek, és a betegség nagy Úr, tudod, szép sorjában le vett a lábunkról. Most én vagyok soron, ágyat nyomva nem sok mindent lehet csinálni. Ezért nem válaszoltam eddig.
Gratulálok Neked a "hét szakácsa "címedhez! :-)) , és nagyon boldog új évet kívánok jó egészséggel Neked és családodnak!
Puszi, Éva

gregoreva
gregorevap, 2012-01-06 09:26

Kedves Vicikó!

Kicsit a mákosból, kicsit a diósból, de csináltam én is bejglit:-))
Nem tudtam magam a zserbó,kuglóf,kalács, és az Ágica szelet mellett leállítani, ott járt az eszemben, hisz a bejgli = karácsony.:-))
És végre valahára elmondhatom, hogy sikerült, több szempontból!!
Első: tele volt töltelékkel:-) , második: a tésztája vékony volt :-)) , harmadik : az íze is finom volt:-)) , és a negyedik : nem repedt meg, szét, össze és vissza:-)))
Ez nagyon élmény volt nekem is, és a családnak is, köszönöm szépen:-))
Nagyon jó évkezdést kívánok!
Éva-Anyóca

zsuzsi965
zsuzsi965p, 2011-12-30 19:23

Szia! Megsütöttem, finom volt, de szerintem 4 rúdhoz kevés így a tészta, nagyon vékonyra kellett kinyújtani, legközelebb 80 dkg lisztet gyúrok be, változatlan arányokkal. BÚÉK!

adribebe
adribebek, 2011-12-27 20:20

Megcsináltam, frissen tényleg jó, de másnap már nem az igazi sajnos:(((

bocellilove
bocelliloveszo, 2011-12-24 20:51

Kedves Vicikó! nagyon tetszik a recept,, úgy döntöttem hogy ez alapján készítem el a bejglit, de lenne néhány kérdésem: a tejfölt hogy kell meglangyosítani? az élesztőt teljesen el kell keverni a tojásos élesztőben, vagy csak bele kell morzsolni? honnan tudjam hogy mikor futott fel az élesztő, ha pl hab lesz a tetején? válaszodat előre is köszönöm!

vicikó
vicikószo, 2011-12-24 21:02

Kedves bocellilove!
Én egy kis lábasban melegítettem a tejfölt, közben kavargattam. Az ujjamat használtam hőmérőnek, és amikor már kellemes meleg volt, levettem a tűzről, belemorzsoltam az élesztőt, és beleütöttem a tojást. Ezért nem szabad forrónak lennie a tejfölnek, mert akkor a tojásból rántotta lesz. De azért langyos-meleg legyen.
Elkevertem kanállal az egészet úgy lazán, és félretettem annyi időre, míg a lisztet összemorzsoltam a vajjal. Porcukor a lisztre, és öntöttem is rá az élesztős tejfölt.
Remélem jól sikerül majd Neked :-)) !!
Kellemes ünnepet kívánok, és jó sütés-főzést!
Üdv: Vici

bocellilove
bocellilovev, 2011-12-25 18:55

Kedves Vicikó! Ma megsütöttem a bejgliket, és nagyon jól sikerültek, nekem és családtagjaimnak is nagyon ízlett! Korábban már próbálkoztam bejglisütéssel, de az nem sikerült ilyen jól mint ez, hálás köszönetem! :)

vicikó
vicikóv, 2011-12-25 23:04

Kedves bocellilove!
Igazán nagyon örülök, hogy ilyen sikeres voltál a bejglijeiddel!!!
Váljék egészségetekre!
További szép ünnepet kívánok Nektek!
Üdv: Vici

maxcot
maxcotszo, 2011-12-24 08:04

Kedves Vicikó!

Köszönöm a csodás beigli receptet, rögtön 4x-es adaggal inítottam tegnap és nembántam meg, csodálatos lett az összes beiglim (diós, mákos, gesztenyés)
Boldog karácsonyt!

vicikó
vicikószo, 2011-12-24 08:47

Kedves maxcot!
Örülök, hogy Neked is jó lett, remélem majd ízlik is!
Nagyon szívesen osztottam meg, hiszen tudom, hogy milyen öröm, ha jól sikerül a nagy mű:-)
És egy nagy köszönet LAJOS MARI-nak is, nem felejtjük el !!!
Boldog Karácsonyt kívánok Neked!
Üdv: Vici

plemcs
plemcsp, 2011-12-23 14:49

Megsűlt a beigli és csodálatosan szép, márványos is és ami lényeg egyben van nem repedt meg. Köszi a receptet el van mentve és amikor csak megkívánjuk meg is sütjük. Áldott Karácsonyt mindenkinek!!!

vicikó
vicikóp, 2011-12-23 16:20

Kedves plemcs!
Nagyon örülök, ilyen jól sikerült a bejglid:-) !!!!
Kedves egészségetekre!
Boldog Karácsonyt kívánok!
Üdv: Vici

almamag
almamagp, 2011-12-23 13:52

Szia Vicikó!

A te beiglid nagyon szép a képen! Az enyém most sült ki.
Az egyik szebb lett,mint a másik! Az egyik a diós, a másik a mákos. Sajnos az utóbbi szétrepedt. Mindkét rúd!
Gyönyörű a teteje, szép márványos. Valaki tudna segíteni,hogy az a fránya mákos miért viccelt meg????
Na, azt a Technokol sem fogja már össze! :-)
Remélem azért finom lesz. - Majd óvatosan szeletelem.,vagy "apró" süteményként tálalom.
Azért Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Üdv. Ili

vicikó
vicikóp, 2011-12-23 16:13

Kedves almamag!
Sajnálom, hogy megrepedtek!
Majdnem biztos azért repedt meg, mert vékonyabbra nyújtottad a mákos tésztáját.
De remélem, legalább ízre finom lett?
Neked is boldog Karácsonyt kívánok!
Üdv: Vici

almamag
almamagp, 2011-12-23 16:42

Hát..... igen. Most hogy írod.... Valóban nagyon vékony a tésztája, alig látszik. Semmi gond! Nagyon szép és nagyon finom! Az a kis szépséghiba meg kell! :-) Boldog karácsonyt!

bryl
brylp, 2011-12-23 14:29

Szia,
Elvileg azért reped meg mert túl sok a folyadék a töltelékben és ez párolgáskor szétrepeszti a tésztát! Szerinte ne törődj vele az a lényeg, hogy finom!!!!:D

almamag
almamagp, 2011-12-23 16:08

Köszi,hogy válaszoltál!
Most,hogy kihűlt, már nem látszik annyira"sérültnek". Az íze mindenért kárpótol! Eszméletlen finom lett!!!!
A tésztája is nagyon finom! Mentve a recept, legközelebb is így csinálom. Remélem akkor elpárolog a folyadék, mielőtt rákenem a tésztára..... :-)

1090