Pudingos gyümölcstorta recept

Pudingos gyümölcstorta
Pudingos gyümölcstorta
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyümölcstortát akartam készíteni, volt itthon egy receptem, de nekem az túl száraz volt. Úgy döntöttem teszek rá pudingot, és bevált az ötlet! Azóta csak így készítem.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcstorta pudinggal, gyümölcstorta pudingosan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 C-ra melegítjük, alsó-felső álláson.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a porcukorral, citrom levével és a forró vízzel jól összekeverjük (robotgép segítségével).
  3. Belereszeljük a citrom héját, és kis adagonként hozzáadjuk a liszttel összeszitált sütőport.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a masszához fprgatjuk.
  5. Egy 28 cm átmérőjű gyümölcstorta formát vajazunk-lisztezünk, majd mehet bele a tészta.
  6. Kb 25-30 perc alatt készre sütjük.(Tűpróba!)
  7. Miután a tészta megsült, megvárjuk hogy kihűljön, s csak aztán borítjuk egy nagy tálcára.
  8. A pudingot a leírás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral. Majd a tészta tetején egyenletesen elsimítjuk.
  9. Erre jöhetnek a gyümölcsök, tetszés szerint.
  10. Ha ezzel is megvagyunk, a tortazselét a hátoldalán található útmutató szerint elkészítjük és ráöntjük a gyümölcsök tetejére.
  11. Ha kész, hűtőbe tesszük néhány órára hűlni.

statisztika

beküldve:
nézettség: 81 514
elküldve: 12
receptkönyben: 424
elkészítve: 11/25
Facebookon megjelent: -

szakács

exesy05

Mióta szakács: 2009.07.18.
4 recept

Hozzászólások (14)

szilvi49
szilvi49sze, 2012-06-06 14:02

Jól néz ki, imádjuk a gyümölcs tortákat. Szerencsére tej is van itthon, mivel sokszor veszünk UHT tejet. Nem tartalmaz tartósítószert, és sokáig friss marad http://minu.me/-igazitej

Reßarbara
Reßarbarah, 2011-10-31 11:42

Ugyanezt a piskóta receptet olvastam, pont az előbb Petránál...szinte ugyanezzel az instrukciókkal. Csak az ő receptje, már jóval korábban felkerült.

Alfréda
Alfrédah, 2011-10-24 13:28

Sziasztok! A hétvégén elkészítettem :) Hmmm... nekem nagyon-nagyon sűrű lett a massza, ezért a liszt felét ki is hagytam. Lehet valamit rosszul csináltam??? Így is jó lett, de mivel a tojáshabot nem tudtam finoman hozzá forgatni, nem lett olyan könnyű a piskótája... Na, sebaj. Majd legközelebb. :)

tetej
tetejsze, 2011-05-04 19:02

Nem értem rá válaszolni,ezért elnézést kérek. Örülök hogy segíthettem.
minden jót kívánok. Űdv: tetej

exesy05
exesy05v, 2011-04-03 07:18

Tetej! Semmi baj, hogy beleszóltál!:D Szeretem a jó tanácsokat! Az ember mindíg tanul valamit! Azt tudom vannak kifejezetten olyan sütemények, amiknek a krémjébe raknak vajat és attól selymesebb lesz, de ennél eszembe sem jutott! Még egyszer köszönöm az ötleted! Legyen szép napod!:)

exesy05
exesy05v, 2011-04-03 07:15

Szabina_89, CandyGirl örülök, hogy tetszik a receptem, és bejött a piskótám!:D

tetej
tetejp, 2011-04-01 13:10

Én 25dkg rámának a felét ki keverem 8dkg porcukorral, és ezzel keverem össze a megfőzőt pudingot.És így selymes lesz a krém. Bocs hogy bele szóltam. Szobahőmérsékleten tartott ráma.

CandyGirl
CandyGirlh, 2011-03-21 12:48

Ennyi év keresés után megvan a tökéletes piskóta recept!Köszönöm:))

Szabina_89
Szabina_89h, 2011-03-14 19:35

én is elkészítettem ezt a tortát és isteni finom lett!!:) nagyon bejött ez a recept!:) köszi!!

exesy05
exesy05szo, 2010-07-10 18:37

Hát sajnálom! nem tudom, miért lett tömör és száraz! nekem még soha nem lett olyan! egyszer csak meg lesz az igazi :)

rfeher
rfeherp, 2010-07-09 22:05

elkészitettem a tortát, de nekem irtó magas lett a tészta,és olyan tömör, kicsit száraz lett. Már régóta keresek gyümölcstorta receptet, de sajnos még nemtaláltam rá az igazira...

patya
patyav, 2010-06-27 12:44

tetszik ez a torta...ezt legalább én is meg tudom csinálni

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.
457