Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás muffin 3. - sós

Diétás muffin 3. - sós
Diétás muffin 3. - sós
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Papámnak készült, aki nem ehet zsíros-vajas dolgokat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit zsírszegényebb, egészségesebb sós muffinra vágyik.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk.
  2. A tojásokat az olajjal és a vízzel villával felverjük, majd a lisztes keverékhez öntjük. Sima tésztát keverünk ki.
  3. A muffinsütő mélyedéseit kis papírformákkal kibéleljük, a masszát belekanalazzuk. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 612
elküldve: 2
receptkönyvben: 98
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Rusvai Katalin

Mióta szakács: 2010.07.14.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zsírszegény sós muffin, muffin, cukormentes muffin

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aksi888
Aksi888 Mon, 2013-04-01 18:04

Sziasztok! Évek óta sütök szilikon muffinformában. Van nekem hatos, tizenkettes és olyan is ami egy darabos. Az egy darabosat pont azért vettem, hogy ha két adagnyival több tészta marad, akkor csak odarakom a nagytepsibe a másik forma mellé. Mindegyik remekül tartja a formáját, nem kell kenegetni, nincs kapszlizás, papírhulladék, édes vagy sós könnyen ki jön belőle. Nem tartja meg az ízt, sós után sütök benne édeset és fordítva. Csak ajánlani tudom mindenkinek! Hallottam olyat, hogy a muffint ha berakod hűtőbe, utána könnyen lejön róla a papír. Én ezt nem ismerem, nem próbáltam, mert sütés után a család sorban áll a friss meleg muffinért. Hűtőre a muffinnak nincs esélye nálunk :-) Kevesebb zsiradék, sós változat. Ki fogom próbálni!

Hanga20
Pintea-Sándor Hanga / Hanga20 Wed, 2011-11-23 13:20

A papírkapszliba sütötted? Könnyen lejött róla? Nekem kicsit mindig oda ragad, ha papírban sütöm, ezért mostanában kivajazom, lisztezem a muffin sütőt.

Kiswackor
Rusvai Katalin / Kiswackor Wed, 2011-11-23 21:37

Szia! Igen, én a papírkapszlikban sütöttem meg őket. Hát az igazat megvallva nem olyan szépen jön le róla sülés után a papír, de mivel a lényeg nekünk a zsiradékkal való spórolás volt, így eltekintettünk ettől a kis problémától. Nem csináltam még vajazott formában, de úgyis biztos jó lesz! Legtöbbször én sem szoktam papírkosárkákat használni, mert egyrészt elég drága, másrészt meg mi nem szeretjük a papírt húzgálni, csak a baj és a morzsálás van vele. Szóval talán még jobb is a vajazós-lisztezős módszer, habár kicsit több ideig tart, mint a kosárkákat beledobálni a formákba...
Remélem segítettem! Jó sütögetést, főzögetést kívánok!
Kati

Kiswackor
Rusvai Katalin / Kiswackor Thu, 2011-03-03 20:18

Ez konkrétan attól diétás, hogy csak 2 evőkanál zsiradék van benne. Mondjuk, ha jól megnézed a többi muffint, azokban általában 10-20 dkg margarin vagy vaj van, plusz mellette van még bennük tej is általában, ami meg szintén zsíros... Ez az édes muffinokra igaz. A sósaknál meg a tej mellett ott a sajt, ami szintén egy zsírbomba. Szóval, ha nem haragszol, akkor én ezt diétás muffinnak nevezem. Ez volt az egyetlen muffin ugyanis, amelyben tényleg csak minimális a zsír, és az epebeteg papám is megeheti. Ja, és a diéta nem csak a fogyókúrát jelenti, hanem jelen esetben például az orvosi esetben előírt megfelelő étrendet is. (Mondjuk szerintem még fogyókúrás szempontból is nevezhetjük diétásnak, mert 1 db kb. 150 kcal...ha kiszámolod egy csokis muffinét, az meg minimum 300 kcal.)

villers
villers Thu, 2011-03-03 12:00

Ne vedd kötözködésnek, de ez mitől diétás, mert nincs benne cukor? Csak mert zsíradékot én a normálba sem teszek többet. Amúgy a kalóriatartalma sem alacsony, és azt sem értem, hogy ez mitől desszert... Mondjuk ezek nem kérdések, csak amolyan költőiek :o)

345
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
1 ek
tojás 2 db
napraforgó olaj 2 ek
víz 2 dl