Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pohner Ádámnak drukkolhatunk a Bocuse d’Or európai döntőjén

Január 29-én kezdődik a Bocuse d’Or európai döntője a franciaországi Lyonban, ahol Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök étterem séfje képviseli majd hazánkat. 

A lyoni Bocuse d’Or döntőjén, január 29-én Pohner Ádám és csapata képviseli majd Magyarországot.

Ádám a torinoi európai válogatóról jutott tovább, ahol is ő volt a mezőny legfiatalabb indulója, és a húsz versenyzőből csupán tízen mehetettek tovább a döntőre. Ádám már több mint fél éve készül a megmérettetésre, amelyben a Bocuse d’Or hivatalos együttműködő szakmai partnereként a METRO látja el alapanyagokkal.

A versenyre kijutott csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke lesz, commisként az előválogatóhoz hasonlóan Csillag Richárd (Kistücsök) nyújt majd támogatást, coachként pedig Segal Viktor működik közre.

Az idei versenytéma a ’70-es évek francia konyhájának zászlóshajójaként ismert chartreuse, amely zöldségalapokra épülő fogás, amit hússal, vadakkal vagy tengergyümölcseivel lehet kiegészíteni. Csúcsgasztronómiai szintre azonban a zöldségek dekorációjával, azok rétegezésével és összhangjával emelhető ez az étel.

A döntő előtt a versenyzők a zöldségeket a METRO erre felállított piacáról szerzik majd be, és a fogás felét az innen választott hozzávalóknak kell kitennie. A téma egyébként Joël Robuchon séfnek állít emléket, aki ez idáig a legtöbb, szám szerint 31 Michelin-csillagot szerzett és tartott meg élete során, valamint ő modernizálta ezt a fogást, megtartva annak klasszikus eredetét.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

Itt a bizonyíték, hogy menő kajafotók az Instagram előtt is léteztek

Címlapfotó: Hamu és Gyémánt

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!