Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nézzétek, milyen különleges ételeket tálalt fel Pohner Ádám és csapata - véget ért a Bocuse d'Or első napja

Lezajlott a Bocuse d'Or világdöntőjének első versenynapja. A magyar csapat elégedetten hagyta el a versenyboxot.

Ma reggel 8:10-kor Pohner Ádám és a magyar Bocuse csapat megkezdte a versenyzést a Bocuse d'Or lyoni döntőjén. A versenyt idén is óriási érdeklődés övezte, és a lelátón egy magyar különítmény is képviseltette magát.

A magyar csapat kiegyensúlyozottan, magabiztosan és nyugodtan versenyzett, higgadtan kezelték az akadályokat is. A versenyidő alatt történt egy váratlan technikai probléma, elromlott a csapat sokkolója. Ez az eszköz nagyon fontos, arra való, hogy hirtelen lehessen vele lehűteni az ételt. A meghibásodás miatt a magyar csapat hosszú perceket vesztett, ezt a csúszást azonban a tálalásra sikerült behozni, és nem okozott maradandó hiányosságokat. A helyzetet átmenetileg a mellettünk versenyző marokkói csapat oldotta meg, akik kölcsönadták a sokkolójukat arra az időre, amíg a magyar csapaté rendbe jött.

Pohner Ádám, Csillag Richárd és Segal Viktor elégedetten zárták a mai versenynapot. Mindnyájan egyetértettek, hogy mindent meg tudtak valósítani, amit begyakoroltak, a maguk számára felállított követelményeknek maximálisan megfeleltek, és jól érezték magukat a Bocuse d'Or első versenynapján.

Mint arról délelőtt már hírt adtunk, Hamvas Zoltán hirtelen megbetegedése nem tette lehetővé, hogy részt vegyen a kóstolózsűriben, így a helyére - egyeztetve a francia zsűrivel – Széll Tamás ugrott be. Hazánk eddigi legsikeresebb Bocuse d'Or versenyzője zsűriként sem újonc, Torinóban, az európai válogatón már ott volt a zsűrielnökségben, így volt alkalma rutint szerezni a kóstolásban is. Kifele a csapatnak elmondta, hogy nála előkelő helyen szerepelt a magyar hústál (Tamás a két étel közül csak az egyik zsűrizésében vett részt).

Azt azonban, hogy hány pontot szerzett a magyar csapat, ma nem fogjuk megtudni, csak holnap, az eredményhirdetésen.

Néhány szó az ételekről:

A hústéma főszereplője a Carré de Veau "Balaton" fantázianevet viseli. A tálon szerepel egy sült borjúkaraj, borjúmirigy csicsókával és tárkonnyal, csicsókakrém, radicchio és retek "gombóc", mustáros zöldborsó, hagyma tart, és egy rendkívül különleges "derelye". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bocuse d'Or (@bocusedor) által megosztott bejegyzés,

A tányértéma a Chartreuse "Hommage Robouchon" nevet kapta a menükártyán. Maga a chartreuse burgonyával és padlizsánnal készült, valamint kagylófélékkel. A tányéron szerepel még egy tormás almasaláta uborkával, zöld spárga, valamint pastis-mártás.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bocuse d'Or (@bocusedor) által megosztott bejegyzés,

A Bocuse d'Or első versenynapjának vége, holnap este jelentkezünk az eredményekkel.

Ez is érdekelhet az ízHUSZÁR magazinon:

Elstartolt a Bocuse d'Or Lyonban, rögtön egy váratlan fordulattal

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!